Canada and USA 2010
Where2Go

18 Vancouver

26 juli 2010

overnachting: Holiday Inn Hotel & Suites, North Vancouver


Route Dag 18

Ontbijt Na de enerverende dag van gisteren hebben we vanochtend eerst maar eens rustig aan gedaan. Geen wekker gezet en toen we wakker waren eerst even rustig rommelen op de kamer.
Ontbijt Daarna hebben we in een van de het restaurants in het hotel uitgebreid ontbeten. Tijdens het wachten konden Mick en Mylla een aantal hoofdbrekende spelletjes doen.

Na het smakelijke ontbijt zijn we naar het centrum van Vancouver gereden om in de wijken Gastown en Downtown wat te gaan shoppen. We hadden nog wel even ruzie met de Tom Tom, omdat die ons in allemaal vreemde kleine straatjes wilde sturen. Later bleek dat hij nog op “voetganger” stond. Dit hadden we gisteren in Victoria gedaan, toen we even de juiste straat moesten vinden van de helicopter plaats. Na niet te veel omwegen zijn we in het centrum uitgekomen. Daar zijn we vooral voor Mick en Mylla behoorlijk geslaagd. Zij komen naar huis met een hele nieuwe garderobe. Er is nog sport(ieve) kleding te koop van de afgelopen winterspelen. Voor beiden hebben we hier wel het een ander tussen gevonden. Ook hebben we direct wat souvenirs ingekocht.
In Gastown zijn we uiteraard ook langs de beroemde Steam Clock gekomen. Dit is –de naam zegt het al- een klok die door een stoommachine wordt aangedreven. Om het kwartier speelt hij een melodietje op zijn stoomfluiten. Hierbij was de nadruk op “-tje”, want het was voorbij voordat je er erg in had.

Toen we waren uitgewinkeld zijn we naar Playland gegaan. Dit kleine pretpark hadden we een van de dagen hiervoor zien liggen. Het is redelijk dicht bij ons hotel en vanaf sommige (hoge) attracties kan je ons hotel net aan de ander kant van het water zien liggen. Voor Mick en Mylla was het wel leuk dat we deze vakantie toch nog in een pretpark terecht kwamen. Dat hadden we vooraf niet echt verwacht. We konden vlak voor het park parkeren en konden dus snel naar binnen. Eerst zijn we met zijn allen in de Coaster geweest. Dit is een oude houten achtbaan (oorspronkelijk uit 1958) en deze gaat behoorlijk hard. Aangezien je niet echt heel strak in je stoel zit, vlieg je soms alle kanten heen. Daarna even afkoelen in een water-splash-baan. Dit zijn de bekende boomstammen, die een aantal watervallen af storten. We werden behoorlijk nat, maar dat was met het mooie weer wel lekker. Mick & Patric Wildwaterbaan Hierna hebben we ons even opgesplitst, zodat Mylla met Marisol de dingen konden doen die zij leuk vonden. Ik ben met Mick op stap gegaan. In het park waren verschillende attracties: muurklimmen, botsauto’s, achtbanen, zweefmolen, schommelboot, etc, etc. We hebben ons er een paar uurtjes prima kunnen vermaken. Mylla zweefmolen Uiteraard gingen we als afsluiter nog eens met zijn allen in de watersplash en houten achtbaan.

Op de weg naar het pretpark hadden we een Maleisisch restaurant gezien. Hier wilden we erg graag Roti Canai en sateetjes gaan eten. Uiteraard met Teh Tarik. Toen we in een zijstraatje de auto hadden geparkeerd, bleek het restaurant op maandag gesloten te zijn. Bummer……. Aangezien we door deze “tegenslag” geen goed alternatief konden verzinnen, zijn we bij de Real Canadian Superstore alvast wat boodschappen gaan doen. In deze mega supermarkt zit een Subway, dus daar hebben we dan maar een heel goed gevuld broodje gehaald. Als toetje hebben we een pot Ben & Jerry gedeeld. Hier hebben ze weer veel smaken, die we in Nederland nog nooit gezien hebben. Dat maakte weer een hoop goed.
Inmiddels is de hotelkamer versierd met ballonnen. Marisol is morgen namelijk jarig (in Nederlandse tijd nu al…). We moeten maar eens zien of we van die dag ook weer een leuke kunnen maken.

<< naar dag 17 terug naar begin Canada terug naar begin pagina naar dag 19 >>