Canada USA 2010
Where2Go

Voorwoord

Na onze vorige reis naar Amerika wisten we wel zeker dat we weer eens terug zouden komen in dit fantastische vakantieland. We wisten toen alleen nog niet dat het alweer zo snel zou zijn. De vorige keer gingen we naar het zuid-westen en we hebben heel lang nagenoten van alle foto's, film en mooie herinneringen. Uiteraard hebben we vorige herfstvakantie ook genoten van onze week Disneyworld in Florida, maar omdat we hier een week op het resort verbleven hadden we daar niet echt hetzelfde Amerika-gevoel zoals we in 2008 hadden.

We waren van plan om nu een paar jaar wat minder ver/lang te gaan, maar na een tijdje ging het toch weer kriebelen en gingen we ons al wat orrienteren waar een eventuele volgende trip naar toe zou gaan. Na veel lezen (op het AllesAmerika-forum) waren we tot de conclusie gekomen dat we weer naar het westen wilden, maar nu naar het noordelijke deel. Yellowstone stond daarbij heel hoog op ons verlanglijst. Ook kwamen er steeds meer plekken in Canada bij die we graag wilden bezoeken. Daar stond Vancouver Island dan weer bovenaan. Er moesten dus nog wel veel keuzes gemaakt worden, maar we hadden geen haast, want we waren nog steeds in de veronderstelling dat het toch wel 2011 (misschien zelfs 2012) zou worden. Ook bleven de vliegtickets nog erg hoog in prijs.
In januari hebben we de knoop maar doorgehakt (wat we waarschijnlijk onbewust toch al besloten hadden): we gaan dit jaar, mits de ticketprijzen zouden zakken. De vluchten naar Seattle en terug via Jackson Hole (of andersom) had onze voorkeur, maar die wilden maar niet in prijs zakken. Op een gegeven monent zagen we echter vluchten naar Calgary en terug via Vancouver, die veel goedkoper waren. Deze hebben we toen geboekt !
Vanaf dat moment konden we dus echt gaan plannen. Alle opzetjes moesten we nu dus een beetje omgooien, zodat we in Canada zouden landen en vertrekken. we hebben geprobeerd om dit weer voor onszelf, als voor Mick (10) en Mylla (8) afwisselend zou zijn. Volgens ons is dit wel gelukt en hebben we voor 4 weken een mooie rondreis samengesteld.

Aangezien we dat al de helft van het vakantieplezer vinden, hebben we alles zelf geboekt. we hebben dan zelf in de hand hoe lang we ergens willen blijven en wat voor soort overnachting daar bij past. We hebben gekozen om te reizen met een auto (S.U.V) en overnachtingen zijn een combinatie van hotels, motels, cabins en lodges. Erg afwisselend dus!
De uiteindelijke route is als volgt geworden:
Route Compleet
Ook hebben we voor alle thuisblijvers weer een live-weblog* bijgehouden. We hadden uiteindelijk vaker internetverbinding dan we verwacht hadden, dus bijna elke avond (als de kinderen sliepen) plaatsten we onze belevenissen van die dag. Uiteraard met foto's.
Via de links aan de linkerkant van deze pagina kan je naar de verschillende dagen gaan.

*op dit web-log staat grotendeels hetzelfde verhaal als in het reisverslag op deze site. Wel zijn staan er ook reacties van famillie en vrienden op die ze hebben gepost, terwijl wij de reis aan het maken waren. Klik hier om naar het live web-log te gaan

terug naar begin Canada terug naar begin pagina naar dag 1>>