Canada and USA 2010
Where2Go

5 Yellowstone N.P.

13 juli 2010

overnachting: Yellowstone Village Inn, Gardiner


Yellowstone

Ook vandaag hebben we weer een mooie dag in Yellowstone gehad. Langzaam aan raken we onze jetlag kwijt en we slapen steeds een beetje langer. Dit is wel betrekkelijk, want ook vandaag gingen we even na 7 uur al weer op pad.Mick en Marisol liepen eerst nog even langs Old Faithful, want die stond weer op uitbarsten. Elk Mylla en ik haalden inmiddels nog wat boodschappen, zodat we onderweg konden ontbijten. Vervolgens reden we de Zuid-loop tegen de klok in richting West-Thumb. Vlak voordat we daar aan kwamen, zagen we nog een groep Elk op een bosweide staan. Er zaten ook een paar jongen bij, dus er zijn weer de nodige foto's genomen.

Bij West-Thumb zijn weer diverse geisers, pools, etc. Hier is wat minder heftige activiteit (= geen grote uitbarstingen), maar doordat dit veld langs Yellowstone Lake ligt, heeft het wel een hele mooie lokatie. Ook zijn er een aantal cones die in het water liggen.Nadat we daar een korte trail hebben gelopen zijn we verder gereden. Op sommige plekken had je hier een heel mooi uitzicht over Yellowstone Lake. Later volgt de weg Yellowstone River, wat ook weer hele mooie uitzichten opleverde. Ook kwamen we op diverse plekken weer bizons tegen. Bij Mud Vulcano hebben we weer een trail gelopen. Het pad liep wel omhoog, maar toen we op een gegeven moment over het deel uitkeken wat we al hadden gelopen, waren we toch wel verbaasd hoe hoog we waren gekomen. Het pad liep langs allerlei thermische activiteiten in meertjes en modderpoelen. Dit ging gepaard met een zeer sterke rotte eieren lucht. Doordat we gisteren al veel mooiere versies hiervan hadden gezien, vonden we het wel een leuke wandeling, maar niet heel bijzonder. Het was wel heel mooi dat er een aantal bizons tussen de stomende pools lagen. Dat was een heel apart gezicht.

Bizons

Na deze tussenstop gingen we verder richting de noorduitgang van het park. Op een gegeven moment staan er wat auto's stil op de weg en kon ik al snel zien dat het om een (weer) een jonge beer ging. Beer in boom Omdat we op deze plek wat lastig konden parkeren, ben ik in de auto blijven zitten en gingen Marisol, Mick en Mylla op een wat betere plek kijken. Het bleek om twee jonge beren te gaan. Ze waren dezelfde kleur als degene die we gisteren zagen en misschien was een van de twee wel dezelfde. Op een gegeven moment kwamen ze ter hoogte van mijn auto langslopen en klommen ze razendsnel een boom in. De laatste van de twee ging er eigenlijk direct weer uit en struinde verder de bossen in. De ander bleef hoog in de boom zitten.

(foto van Mick)

Omdat dit allemaal vlak naast de auto gebeurde heb ik het vanaf daar goed kunnen filmen. Marisol en de kinderen bleven toch wel op hun hoede en kwamen vrij snel toch weer in de auto, want de kans is erg groot dat de moeder van twee van zulke jongen toch wel in de buurt is. Als die dan even polshoogte komt nemen, is het toch maar beter om de kinderen in de auto te hebben. Moederbeer kwam niet, maar wel zagen we even later nog een coyote. Dit ging wel erg snel en hebben we niet kunnen vastleggen.

Helemaal opgewonden van deze belevenis reden we verder naar Gardiner. Mammoth Hierbij kwamen we nog langs Mammoth Hot Springs waar we nog een wandeling hebben gemaakt langs de Upper en Lower Terraces. Door het constant langzaam stromende hete water zijn hier terrassen ontstaan met allemaal verschillende kleuren. Dit schijnt vroeger mooier geweest te zijn, maar er zitten nog steeds hele mooie stukken tussen.
Als laatste zijn we nog gaan zwemmen in de Gardiner River. Hiervoor hebben we een korte wandeling gemaakt naar de plek waar de Boiling River uitkomt in de Gardiner River. De naam van die eerste is niet voor niets: het kokend hete water stroomt in het koude en samen geeft dit een aangename temperatuur. Doordat het beide wildstromende rivieren zijn, heb je het soms wel erg warm, waarna even later een hele koude stroom langskomt. Boiling River

Toen was het toch wel weer echt tijd voor een ijsje ! Wijs geworden van onze bestelling van gisteren bestelden we nu maar 1 scoop. Ook deze bleek weer wat aan de grote kant (een kartonnen wegwerp beker tot over de rand gevuld), maar wel erg lekker. De rest van de middag hebben de kinderen gezwommen, heeft Marisol voor het eerst deze vakantie de was gedaan en heb ik bij het zwembad gezeten terwijl ik op de laptop wat nieuws-sites heb bezocht. Ook heb ik nog wat mogelijkheden bekeken wat we morgen kunnen gaan doen. 's Avonds lekker gegeten in de Cowboys Lodge Grille. De kinderen zijn uitgeteld en liggen inmiddels te slapen terwijl wij het weblog bijwerken. Deze keer doe ik (Patric) de tektst en zoekt Marisol (zoals gewoonlijk) de foto's uit. Hierbij is het erg leuk om te ontdekken dat Mick steeds meer ervaring krijgt in het fotograferen. Soms maakt hij zelfs mooiere dan Marisol! De komende weken zal er dus ook wel eens een foto van Mick op het weblog tussen staan . . .

<< naar dag 4 terug naar begin Canada terug naar begin pagina naar dag 6>>