Canada and USA 2010
Where2Go

10 St.Mary – Dead Man's Flats (Canmore)

18 juli 2010

overnachting: Copperstone Resort, Dead Man's Flats (Canmore)


Route Dag 10

Hoewel Rising Sun Motor Inn een simpel motel is, hebben we er prima geslapen! De bedden waren heerlijk en we hebben geen last gehad van buren, ondanks dat het vrij gehorige kamers zijn. Patric haalt ‘s morgens nog even wat brood voor onderweg en wat nieuw ijs voor in de koelbox. Onze koelbox is niet electrisch, dus aan het eind van de dag begint er al wat te smelten. We hebben gelukkig wat plastic doosjes (een sort Tupperware) voor de vleeswaren, maar die drijven in een laagje water. Misschien toch maar grote ziplock-zakken aanschaffen….Blijkbaar is het niet mogelijk om ijsblokken in een waterdichte zak te produceren :-)
Lake St.Mary We nemen bij het vertrek nog even een foto van Lake St. Mary en rijden dan naar het Visitors Center bij de oost-uitgang van Glacier N.P. Mick en Mylla hadden bij de West-ingang van Glacier een Junior Ranger boekje gekregen met wat opdrachtjes. Als ze die invulden en weer inleverden bij een Visitors Center, konden ze een Badge verdienen.Gisteravond hebben ze de boekjes ingevuld en een mooie tekening gemaakt. Een vriendelijke Park Ranger vroeg ze een paar dingen en bekeek de boekjes geinteresseerd. Mick verstaat verbazingwekkend goed engels en spreekt ook al een aardig woordje terug. Daarna moesten ze een ‘officiele (met trema) eed afleggen en kregen ze hun badge.

route Dag 10
Na dit plechtige moment vertrekken we richting Canmore. Dat ligt net voor Banff National Park. We rijden via Waterton NP, gaan bij Chief Mountain de Canadese grens over en pakken dan Highway 6 en 22. Dit is een voor het grote deel een tweebaansweg en iets langer dan grotere Highway 2, maar anders zouden we dezelfde weg naar Calgary weer hebben als dat we op de 2e dag vanuit Calgary hebben gedaan en we willen liever een andere omgeving. Vrij in het begin zien we een bordje met de melding “watch for livestock on the road”. Meestal is het “wildlife” waar we voor gewaarschuwd worden en niet vee. Maar als we de afrastering zien, begrijpen we waarom de waarschuwing is. Overal ligt het prikkeldraad op de grond en kunnen de koeien over de afrastering heen stappen en de weg oplopen….Wat ze dus massaal doen….Lastig om je koeien te zoeken als je ze nodig hebt :-)

Regenbui Het is een mooi gezicht, links de enorme bergen van de Rocky Mountains en dan een vlak grasland er meteen naast. We zien, terwijl we door het landbouwgebied rijden, steeds meer wolken boven de Rocky Mountains verschijnen. Sommigen hiervan zijn toch wel erg donker. Tot nu toe hebben we prachtig weer gehad. We hebben alleen ‘s middags wat regen gehad tijdens de Calgary Stampede. Hopelijk klaart het nog op en hebben we de komende dagen in Banff N.P. en Jasper N.P. wel aardig weer.

Onderweg tanken we weer even, want soms is de afstand tussen 2 tankstations erg groot…Grappig dat hier soms ja-knikkers in het veld staan. Het is maar een heel klein gebied waar ze hier te vinden zijn. Als we vlak bij Calgary zijn, gaan we verder op de Trans Canada Highway. Dan zien we onze afslag naar Dead Mans Flats en vinden we al snel ons hotel. Gelukkig is onze kamer al klaar en kunnen we onze spullen binnen zetten. Het is een groot appartement, met luxe keuken, kookeiland, 2 aparte slaapkamers, een uitgebreide zitkamer en een terras. We zijn van alle gemakken voorzien: grote koelkast, oven, vaatwasser,DVD-speler, alles wat je maar kunt bedenken, zelfs een wasmachine en droger, inclusief wasmiddel. Hoef ik lekker niet moeite te doen….

Er is zelfs een electrische openhaard, die verdacht echt lijkt als hij aan staat. Probleem is het stapelbed, en Mick loot de bovenste. Mochten we nog een keer een stapelbed treffen, dan mag Mylla boven…..

Er is hier geen zwembad in het resort, maar wel een grote hottub, waar we even gebruik van maken. Daarna rijden we naar Canmore om te gaan eten. Vandaag kiezen we voor Tapas, kunnen we allemaal lekkere hapjes uitproberen. Er zit zelfs iets bij wat Mylla wel lekker vind, en Mick niet! Meestal is het andersom…

Na het eten willen we een stuk van de Spray Lakes Road rijden, een onverharde weg ten zuiden van Canmore. Hier schijn je soms Moose te kunnen zien. We turen constant de bossen in, en we zien een klein vennetje waar perfect een Moose zou kunnen passen, maar helaas….Misschien hadden we nog wat verder moeten rijden, want daar waren wat zijriviertjes…Maar we vonden het wel mooi geweest voor vandaag en we wilden deze weg ook niet in het donker terugrijden. Er is namelijk geen enkele verlichting. Thuis gekomen mochten de kinderen nog heel even op hun DS in bed spelen en daarna lekker slapen.

<< naar dag 9 terug naar begin Canada terug naar begin pagina naar dag 11 >>