Canada and USA 2010
Where2Go

2 Calgary - High River

10 juli 2010

overnachting: Ramada, High River


Calgary to High River

Vannacht zijn we belachelijk vroeg wakker. Om 6.00 liggen we dan ook al met z’n allen in het zwembad van het hotel. Na het ontbijt doen we inkopen bij Wallmart. Vervolgens gaan we naar de Calgary Stampede. We kunnen naast de ingang parkeren en verkennen het terrein. Ondanks de voorspelde regen schijnt het zonnetje nog heerlijk. We lopen over het kermisterrein en kijken bij de dieren. Als Mylla een paard aait, vraagt de man die er bij staat of het paard haar voor de camera van de BBC-televisie een ‘kusje’ mag geven...Natuurlijk! We hebben alleen geen idee of het ooit uitgezonden gaat worden, maar het is leuk om mee te maken.

Kusje Paard

’s Middags kijken we bij de rodeo. Erg indrukwekkend om te zien, zowel de paardenrodeo als het vangen van vee.

Rodeo

Ook de barrelraces zijn erg spectaculair. Helaas is het gedurende de wedstrijden begonnen te regenen en hebben we geen zin meer om op de stierenrodeo te wachten. Doordat we vanochtend erg vroeg wakker waren, beginnen we toch al behoorlijk moe te worden.

Vee Vangen

We zijn snel terug bij de auto, en vertrekken al een stukje naar het zuiden. Morgen hebben we een lange reisdag voor de boeg. Eigenlijk zouden we in 2 dagen van uit Calgary naar Gardiner (Yellowstone) rijden, maar we wilden toch wat van de Stampede meemaken, dus moeten we nu 1 dag zo’n 850 km rijden. Gelukkig kunnen we elkaar afwisselen.

<< naar dag 1 terug naar begin Canada terug naar begin pagina naar dag 3>>