Canada and USA 2010
Where2Go

4 Yellowstone N.P.

12 juli 2010

overnachting: Old Faithful Snow Lodge


Yellowstone

We ontbijten vroeg en vertrekken daarna richting Yellowstone. Het is gelukkig nog rustig bij de ingang van het park en al vrij snel zien we de eerste stoom tussen de bomen verschijnen. We kunnen helaas niet ALLES bekijken, er is zo veel moois!
Al binnen 5 minuten zien we een groep elks naast de weg staan. We stappen uit om wat foto’s te maken. Dit is zo mooi! Even later zien we langs de weg 2 bizons in het gras staan.
Bizon (Foto van Mick)

Weer stoppen we en kunnen van heel dichtbij (ieks) een paar foto’s schieten. Het is gelukkig nog rustig qua verkeer, dus we hinderen niemand. Even later zien we een verkeersopstopping, wat betekent dat er wat bijzonders te zien is. We lopen naar de groep mensen en zien inderdaad een jonge beer tussen het gras struinen. Heel ontspannen loopt hij naar eten te zoeken. Wauw, en dat binnen zo’n korte tijd!

Zwarte Beer

Af en toe stoppen we om wat foto’s te maken en te kijken naar die prachtige natuur.
Bij de Artist Paintpots maken we een korte wandeling. Daarna rijden we verder via de Fire Hole Canyon Drive. We zien de eerste waterval en even verderop kunnen de kinderen bij de canyon even lekker in het water zwemmen.

Fire Hole River

Via de Fountain Paintpot-trail rijden we verder naar Old Faithful. We kunnen meteen inchecken in de Snow Lodge en rusten daar heel even uit in onze kamer.
Later in de middag lopen we langs een aantal geisers en pools bij het Upper Geiser Basin. Morning Glory Pool Ineens zien we vlakbij de River Side Geiser uitbarsten. Die spuit ongeveer 1x per 7 uur, dus je moet daar een beetje mazzel hebben. Wat een prachtig gezicht en wat een mooie plek, zo vlak langs de rivier!
We lopen ook langs de Morning Glory Pool. Ik ben bij dat ik mijn groothoeklens (10-22 mm) op de camera heb zitten, want nu krijg ik de hele pool in beeld.

Old FaithfulWe lopen verder via andere geisers en pools, om uiteindelijk bij Old Faithful uit te komen. Er zitten behoorlijk wat mensen te wachten tot ze gaat spuiten, maar wij hebben toch nog een perfecte plek.
Even later begint het schouwspel. Het is kort, maar wel schitterend om te zien!
Daarna eten we een kleine maaltijd, doen wat inkopen en eten een ijsje. We bestellen een ijsje met 2 bollen, maar krijgen een hoeveelheid die in Nederland minstens 6 bollen waard is! Wat een portie! Daarna zijn we zo moe, dat we terug naar onze hotelkamer gaan. Nog even de foto’s op de computer zetten en dan lekker slapen....

<< naar dag 3 terug naar begin Canada terug naar begin pagina naar dag 5>>