Canada and USA 2010
Where2Go

15 Kamloops – Vancouver

23 juli 2010

overnachting: Holiday Inn Hotel & Suites, North Vancouver


Route Dag 15

Vanochtend hebben we besloten om de 'kortere' weg naar Vancouver te rijden (3 1/2 uur). Via Whistler is de route bijna 6 uur. Dat vonden we, zeker voor de kinderen erg lang...
De route blijft tot ongeveer 1 uur voor Vancouver door bergen en bossen rijden en is zeker het eerste stuk ongelooflijk rustig.
Weg naar Vancouver
Het is prachtig weer, en de voorspellingen voor de komende dagen zijn ook zonnig en lekker warm (rond de 25 graden). Vlak voor Vancouver is er wat oponthoud door wegwerkzaamheden, maar we staan gelukkig niet al te lang in de file.
We besluiten om langs de Metropolis Shoppingmall te rijden. Die ligt vrijwel op de route in Oost-Vancouver en dan kunnen we daar even lunchen. Het is een grote Mall, met zo'n 450 winkels en een Foodcourt (yesss!) Ik ga met Mylla even shoppen in een kinderkledingwinkel, waar een enorme afprijsronde aan de gang is. Ondertussen gaat Patric met Mick nog even langs de Toys 'R Us. Zowel Mylla als Mick is geslaagd. Mylla heeft een paar leuke kleren gevonden en Mick zag een Bakugan-set die vandaag voor de helft van de prijs was....Allebei blij!!!
Rond half twee zijn we bij de Foodcourt gaan eten. Het grote voordeel is dat iedereen zelf iets lekkers kan uitkiezen bij de tientallen etenstentjes. Als dat klaar is, kun je in het middengedeelte samen je maaltijd opeten....Mylla nam hotdog, Mick en Patric iets Mexicaans, en ik nam een zelf samengestelde wok-schotel. Mjammie!

Dieren Expositie Er was een gratis toegankelijke interactieve kinderexpositie in de Mall (Animal Grossology) over allelei 'vieze' dierendingen, daar zijn we even naar toe geweest. De kinderen konden bijvoorbeeld door een soort periscoop kijken. Dan moesten ze eerst op een bult poep richten (nep natuurlijk), en daarna op het dier wat er bij hoorde. En dan kijken of het goed was....Erg grappig allemaal.

Na de Mall gingen we door naar ons hotel. Dwars door de vrijdagavondspits naar North Vancouver. Het hotel is erg goed en heeft een lekker zwembad, een grote whirlpool en een sauna. Die zijn allemaal uitgeprobeerd natuurlijk :-)
We hadden hier niet heel veel restaurants in de buurt, maar hadden ook geen zin om nu weer naar Downtown te rijden. Tegenover ons hotel zit echter een Real Canadian Superstore (soort Walmart), waar we lekker gegrilde kip, stokbrood en 2 salades voor 12 Canadese dollar hebben gehaald (omgerekend 9 euro :-) Een lading toetjes voor in de koelkast er bij, mjammie. Het is wel niet zo gezellig, maar wel een keer goedkoper dan uit eten...
Diner

<< naar dag 14 terug naar begin Canada terug naar begin pagina naar dag 16 >>