Canada and USA 2010
Where2Go

14 Jasper – Kamloops

22 juli 2010

overnachting: Thompson Hotel, Kamloops


Route Dag 14

Vanochtend vertrekken we lekker op tijd na nog wat in onze cabin te hebben gegeten.Het regent behoorlijk, maar omdat vandaag een reisdag is, maakt dat niet zo veel uit.

Als we Jasper verlaten, en een stukje op de Highway naar Kamloops rijden, ziet Patric in de verte in een stuk grasland een groot beest staan. We zien dat het geen hert is, daar is hij te groot voor. En een koe is niet logisch, want het is geen landbouwgebied. Maar voor dat we echt goed kunnen kijken, zijn we al weer een stuk verder gereden, we zitten tenslotte op de highway. We weten bijna zeker dat het een Moose moet zijn geweest, ook aan zijn kleur te zien….Al twijfelend rijden we een paar minuten door, maar dan besluiten we toch te keren. We hebben al een paar keer moeite gedaan om dit hier zeldzame dier te kunnen zien, en dit is onze laatste kans….Waarschijnlijk verklaart iedereen ons nu voor gek, maar we wilden het zeker weten….Als we teruggereden zijn, stoppen we langs de kant (foei) en turen het veld in. In eerste instantie zien we niks, maar dan ziet Patric toch in de verte wat staan achter een bosje. Ik kijk door mijn telelens en neem een onscherpe foto.Maar daarop is toch heel duidelijk te zien dat het wel degelijk om een Moose gaat!!! Moose
Patric haalt gelijk de grote telelens met teleconverter en statief uit de auto en de kinderen komen ook kijken. Het dier stapt achter de bosjes weg en is nu duidelijk met het blote oog te zien. Wat een apart dier is het!!!! Wat zijn we blij dat we toch terug zijn gereden en wat zijn we blij dat er niet net politie patrouilleert :-) We weten namelijk niet zeker of we hier wel mochten parkeren, ondanks dat we netjes aan de kant stonden en de weinige auto’s die er langs reden ons goed konden zien staan.

Toen we even later door reden, zagen we nog iets dat op een beverdam leek…..Het konden ook aangespoelde boomstammen zijn, maar ze lagen wel heel specifiek bij elkaar.
Beverdam
We verbaasden ons dat we nog zo lang door berggebied bleven rijden. Helaas zien we hier niet heel veel van, want het hele stuk door Mount Robson Provincial Park blijft het regelmatig regenen. Iets verderop komen we in een gebied waar veel hout wordt verwerkt. We zien steeds van die enorme trucks met boomstammen rijden, en een aantal houtverwerkingsbedrijven.
Even later schieten ergens een paar white-tail deer de weg over. Ze zijn zo verschrikkelijk snel! Het blijft dus uitkijken, want als ze zo’n beest tegen je auto krijgt…..

Grieks Eten Als we bij Kamloops aankomen, gaan we even langs de Walmart. Mick wil graag nog voor een Bakugan kijken (een speciaal speelgoed-ding). Daarna naar ons hotel... Patric gaat met de kinderen even zwemmen, want het was toch een lange zit. Ik werk ondertussen de afgelopen 4 weblogdagen bij op de hotelkamer.

‘s Avonds eten we bij een Grieks restaurant in onze straat. De bediening kon wel wat vriendelijker, maar het eten is heerlijk!!!! Daarna terug naar het hotel en lekker uitrusten….

<< naar dag 13 terug naar begin Canada terug naar begin pagina naar dag 15 >>