Canada and USA 2010
Where2Go

11 Banff N.P.

19 juli 2010

overnachting: Lake Louise Inn, Lake Louise


Route Dag 11

De weersverwachtingen voor vandaag nodigen niet echt uit om vroeg op pad te gaan. Daarentegen vroeg de luxe kamer juist om langer te blijven. Daarom deden we vanochtend rustig aan. Eerst maar rustig ontbijten met vers gezette koffie, warme broodjes uit het broodrooster en nog meer lekkere dingen die we gisteren hadden ingeslagen voor het ontbijt. De kinderen keken nog een DVD-tje op de DVD-speler die in de woonkamer stond. Toen we klaar waren en alle spullen weer in de auto stonden, vertrokken we richting Banff.

Tunnel Mountain Daar hebben we eerst een stuk van de Tunnel Mountain trail gelopen. Dit is een pad dat slingerend omhoog gaat en vanwaar je uitzicht hebt over het stadje Banff en de kronkelende Bow River. Het was behoorlijk bewolkt, maar we hadden geluk dat het droog was en er soms een flauw zonnetje doorkwam. Helaas geen strakblauwe lucht, want dan zullen de uitzichten met de besneeuwde bergen op de achtergrond nog veel mooier zijn geweest.

Chateau Banff Toen we uiteindelijk weer beneden bij de auto waren, was het wel weer tijd voor een ijsje J Nu hadden we geluk, want in Banff zit een filiaal van Cow’s. Deze keten schijnt volgens Readers Digest het lekkerste ijs ter wereld te hebben. Nu valt daar nog wel over te discussieren, maar het was wel erg lekker. Uiteraard is het altijd moeilijk kiezen tussen zo veel smaken, maar het is gelukt. Het stadje zelf zag er uit als een wintersportdorpje. We hebben nog even kort door de hoofdstraat gelopen en het zag er wel gezellig uit. Wel viel ons op dat alle prijzen flink (omhoog) waren aangepast aan alle toeristen die er rondlopen.

Eigenlijk waren we van plan om de Johnson Canyon trail te gaan lopen, maar inmiddels regende het flink door en we hadden geen zin om deze wandeling in de regen te gaan doen. Daarom zijn we maar verder het park in gereden. We redden naar Lake Louise, waar ons volgende hotel was. We hoopten dat we onze kamer al in konden. Dan zouden we daar even gaan relaxen, misschien knapte het weer nog wat op, zodat we later nog wat konden gaan doen. We reden via de Bow Valley Parkway. Bow Valley Parkway
Dit is een rustigere weg, die parallel loopt aan de Highway, maar waar we een grotere kans hadden om nog wat wildlife te kunnen spotten. De beren en Moose lieten zich helaas niet zien, maar we zagen nog wel twee Mule Deer. Deze twee mannetjes hadden al een heel groot gewei op hun hoofd. In de herst, tijdens de bronst, zal deze wel helemaal enorm zijn gegroeid.

Eenmaal bij Lake Louise Inn hadden we geluk. Ten eerste was onze kamer al klaar en ten tweede, misschien nog wel belangrijker, had het hotel een mooi groot zwembad. Hier zaten twee whirlpools en een steamroom bij. Nadat de spullen in de kamer stonden, lagen we dus binnen de korste keren in het bad. Voor de kinderen is dit toch altijd wel lekker. Na het zwemmen zijn we gaan eten en toen we klaar waren was het weer een beetje opgeklaard. Het was nog steeds bewolkt, maar regende niet meer. Soms was er zelfs een beetje blauwe lucht zichtbaar. Eigenlijk best aardig weer om het eten wat te laten zakken tijdens een rustig wandelingetje. We reden dus naar het echte meer Lake Louise. We parkeerden vlakbij het Fairmont Chateau Lake Louise en liepen naar het meer. Het had een heel aparte groene kleur. De bewolking zat vrij hoog, dus ook de besneeuwde bergen die rondom het meer liggen, waren nog goed zichtbaar.
Lake Louise
We volgden het pad dat voor een groot deel langs het meer loopt. Hierdoor kregen we een mooi overzicht van het meer met het kasteel (hotel) er achter. Dit kasteel staat toch wel op een fantastische plek. Aan een kant naast het voetpad dat we volgden, ging de berg weer omhoog. Op deze verhoging zat een chipmunk (eekhoorntje) die een hele tijd naast ons meeliep. De kinderen waren direct helemaal verliefd op het kleine diertje. Toen we weer terug bij de auto waren, begon het weer te regenen. We hadden de wandeling dus goed gepland.
Chateau Lake Louise
Inmiddels zijn we weer in ons hotel en liggen Mick en Mylla net op bed. Hopelijk is het weer morgen wat opgeknapt. We gaan dan via de Icefield Parkway naar Jasper N.P. Langs deze weg zijn heel veel mooie uitkijkpunten, dus mooi weer zou wel leuk zijn. Ook is het dan leuker om nog 1 of 2 wandelingen te doen. We wachten met spanning af. . .

<< naar dag 10 terug naar begin Canada terug naar begin pagina naar dag 12 >>