Canada and USA 2010
Where2Go

25 Sedona - Laughlin

21 juli 2008

overnachting: Tropicana Express, Laughlin


Route dg 25

Vandaag voornamelijk een reisdag. We vertrekken weer op tijd uit de Sedona Village Lodge (géén aanrader!) en gaan op weg naar Laughlin. Dat is een soort klein Las Vegas. Het ligt nét over de grens bij Nevada en Arizona.
Niet dat we zo van gokken houden (we hebben er nog geen cent aan uitgegeven), maar het ligt op de route naar Las Vegas, waar vandaan we vertrekken naar Nederland.

Onderweg stoppen we even in een paar Route-66 plaatsjes en de eerste is Seligman. Het stelt allemaal niet zoveel voor en is erg toeristisch, maar je kunt wel een beetje de sfeer van vroeger proeven.
Seligman
Daarna rijden we via Kingman weer een stukje Route-66 naar Oatman. Alhoewel het grootste deel wat dor is, is het toch wel een mooie route. Gedeeltelijk gaat het door een Rotsachtig berggebied.
Route 66

In Oatman lopen muilezels rond. Die zijn er ooit achtergebleven, nadat het mijnstadje leeg was gelopen toen er blijkbaar geen goud meer te vinden was. Er is wel een plek waar de ezels eten en drinken kunnen krijgen, maar in principe kunnen ze gaan en staan waar ze willen. Was wel even leuk voor de kinderen om te zien.
Oatman
We vervolgen onze weg naar Laughlin, waar we aan het eind van de middag aankomen. We hebben de rest van de middag nog wat gezwommen in het zwembad van het hotel.
Het hotel is prima en we kunnen goedkoop en lekker eten bij het buffet. ‘s Avonds gooien we allerlei troep weg die we in de afgelopen 4 weken hebben verzameld, en delen we onze kofffers vast wat in. Dan hoeven we dat niet allemaal op de laatste dag te doen.

<< naar dag 24 terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 26 >>