Canada and USA 2010
Where2Go

10 Lompoc - Los Angeles

6 juli 2008

overnachting: Days Inn & Suites Anaheim


route dag 10

Mick slaaptAls we ‘s ochtends opstaan na onze overnachting in het simpele, maar schone Motel 6 gaan we eerst onze spullen wat inruimen.
Mick is als laatste wakker en zonder te kijken waar hij wakker wordt, zegt hij dat hij heeeeerlijk heeft geslapen.
Dit hotel heeft namelijk 2 queen beds en hij heeft dus op een luchtbed geslapen. Het feit dat hij hier naast heeft geslapen en het bed alleen als kussen heeft gebruikt, maakt niet echt veel indruk op hem. Dat scheelt een eventuele volgende keer wat oppompen :-)

Eerst rijden we even langs de Drive-Through van de Starbucks (heel handig!) en dan gaan we op weg. We eten een broodje in de auto, want we willen later ergens onderweg wat uitgebreider gaan brunchen.

Eerste tussenpunt is Solvang. Een dorpje dat helemaal in Deense stijl is gebouwd. Daarna rijden we via een schitterende weg richting de kust. Deze weg gaat door de bergen van het Los Padres National Forest. Hier ruiken we op een gegeven moment een sterke brandlucht. Dit is tot nu toe het enige wat wij hebben gemerkt van de vele bosbranden die California op dit moment teisteren (buiten het feit dat we wel vaak brandweerwagens zien rijden).
Onderweg
We gaan verder langs de kust en komen langs Santa Barbara en Malibu. Wat een enorme grote huizen staan hier tegen de bergen op gebouwd. Helaas blijft het de hele tijd wat mistig en kunnen we niet volledig genieten van de mooie uitzichten op de kust. Toch is het een erg mooie rit.
Malibu
Uiteindelijk komen we uit in Santa Monica. Uiteraard gaan we daar even de beroemde pier met het (mini)pretpark op. Het strand is erg breed en het water is een stuk aangenamer dan gisteren in Pismo Beach. De kinderen gaan even pootje baden, maar uiteindelijk zijn hun kleren helemaal doorweekt en houden ook oma en ik (Patric) het niet droog. Bij de auto maar even snel omkleden.
Santa Monica Beach
Eigenlijk wilden we nog even langs Venice Beach rijden, maar de weg daarheen zit helemaal verstopt met weekendverkeer, dus dat laten we maar aan ons voorbij gaan.
We gaan nog naar Downtown L.A. waar oma voor Joey (haar kleinzoon en neef van Mick en Mylla) nog iets wil kopen van de lokale voetbalclub L.A. Galaxy. Na wat omzwervingen door diverse delen van L.A. is dit helaas (nog) niet gelukt.
Tussendoor ook nog even het Hollywood-sign gezocht, maar door het hei-ige weer bleef het een beetje slecht zichtbaar.

Inmiddels zijn we aangekomen in ons hotel vlakbij Disneyland.
Morgen en overmorgen slapen we in het Grand Californian in het park, maar we zijn nu al lekker dichtbij om morgen op tijd te kunnen beginnen. Zojuist konden we vanuit ons raam het vuurwerk uit het park zien, dus dat belooft wat voor de komende dagen.

<< naar dag 9 terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 11 >>