Canada and USA 2010
Where2Go

8 Monterey Bay (Whale watching)

4 juli 2008 Independence Day (waar we niet veel van hebben gemerkt...)

Vandaag staat een Walvistocht op het programma. We moeten ons om 8.30 melden en eten dus al op tijd. Niet vergeten om onze anti-zeeziek-pilletjes in te nemen....We hopen, vooral voor de kinderen, dat er nu genoeg te zien is. Toen we bij mijn broer in Sydney op bezoek waren, hebben we een dolfijnentocht gemaakt, maar zagen we in de verte alleen wat vinnen.

Als de boot vertrekt, is het nog erg mistig en fris. Gelukkig trekt de bewolking snel weg, maar we hebben behalve zeeleeuwen aan het havenhoofd nog geen andere dieren gezien. Dan ineens wordt er in de verte een Humpbackwhale gespot. Na een paar minuten zijn we er en kunnen we de enorme kolos zien zwemmen. Even verderop zijn er nog meer, en zowel wij als de kinderen kijken hun ogen uit. Je kunt zelfs het water uit het spuitgat horen.
Walvis
Dan na een tijdje duiken de eerste dolfijnen op, Northern Right Whale dolfijnen, een soort die geen rugvin draagt.

Maar dan, ONGELOOFLIJK! We komen terecht in een enorme school dolfijnen. Wat een prachtig gezicht; overal waar je keek, zag je dolfijnen, zeeleeuwen en walvissen. Dit is een gebied waar ze heel veel eten kunnen scoren, maar de Marine-biologist vertelde dat zij zelfs in 20 jaar nog niet zoveel dieren bij elkaar had gezien. Het is alleen zo moeilijk om alles op foto of film vast te leggen,ze zijn zoooo snel!. Maar het was heel indrukwekkend. De dolfijnen speelden met de golven aan de boeg van de boot, wat je van bovenaf heel mooi kon zien.
Dolfijn
Aan het eind zien we nog een groepje Risso’s dolfijnen, een soort die er niet dagelijks gespot wordt. Ze hebben een hele gekke kop, een beetje zoals een Beluga walvis.
Risso
De lijst dieren die we uiteindelijk gezien hebben:

 • 1 zeester
 • 2 zee-otters (waarvan een een schelp aan het opentikken was :-)
 • 1 bruinvis
 • kwallen
 • 2 albatrossen
 • 22 Humpbackwhales
 • 5000 Northern Right Whale dolfijnen
 • 1800 Pacific White-sided dolfijnen
 • 70 Risso’s dolfijnen
 • zeeleeuwen
 • en een heleboel vogels.

Schip in haven
‘s Middags gaan we naar ons vervangend hotel voor Big Sur River Inn.
Misschien hebben jullie het in Nederland ook wel meegekregen, maar het gebied rond Big Sur, een mooie natuurgebied langs de kust, is geëvacueerd vanwege enorme bosbranden.
Wij hebben er overigens nog niks van gemerkt, maar goed, we kunnen die kant dus niet op.

We blijven in Monterey, alleen iets verder uit het centrum.
Lies, Mylla en ik gaan even wat inkopen doen bij Target, waar we o.a. voor Mylla hele leuke leren slippers kopen voor $5,99 (we hebben aan het eind van de vakantie vast een extra tas nodig.... )
Ondertussen doen Patric en Mick even de was.

Daarna op tijd slapen, want de hele dag allemaal dingen ondernemen is best wel slopend. Morgenochtend kunnen we even rustig aan doen.....

<< naar dag 7 terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 9 >>