Canada and USA 2010
Where2Go

3 San Francisco

29 juni 2008

overnachting: The Wharf Inn, San Francisco


Vanochtend zijn we al vroeg vertrokken naar de beroemde cablecars. Overdag is het er zo druk, dat het moeilijk Cable Car filmen is... We zitten er met nog twee andere mensen in en de kinderen mogen aan de buitenkant hangen! Mylla vind het op sommige momenten wel eng, want het is af en toe behoorlijk steil. Als we bij het eindpunt zijn, blijken alle winkels nog dicht en is een weg afgezet. Ik vraag aan een mevrouw waar dat voor is. Het blijkt voor de Gayparade die hier later vanochtend langs zal trekken! Vandaar al die regenboogvlaggen :-) Later op het nieuws blijkt het niet zo extravagant te zijn als we in Nederland kennen.

We proberen ergens een ontbijt te scoren, maar er is weinig aanbod. We besluiten in een klein zaakje wat croissants te eten, maar als we even zitten, blijken sommige andere gasten dit eettentje te gebruiken om wat op te warmen na een nacht in hun kartonnen doos....Een man zit erg om het stemmetje in z’n hoofd te lachen.....eh.....:-)

Goed, na het eten is het nog steeds nog maar 9.00 en aangezien we geen zin hebben om hier tot 10.00 te gaan wachten tot de winkels open gaan, besluiten we ons plan voor de volgende dag nu vast te gaan uitvoeren. We gaan met de auto over de Golden gate Bridge (moet je toch een keer gedaan hebben..) naar Muir Woods. Bijzonder om na de andere beroemde brug (Harbour Bridge in Sydney) deze rode reus over te steken. In Muir Woods blijken alle parkeerplaatsen bezet, maar ondanks dat rijden we toch een hele mooie route over de Panoramic Highway, met haarspeldbochten en prachtige uitzichten. We gaan naar Sausalito, een heel gemoedelijk en tropisch havenstadje, waar niemand haast heeft en eindelijk de zon zich eens laat zien. Het doet ons een beetje denken aan de Cote d’Azur...

KaketoeDan ontdekt Mick een kaketoe op een paaltje. Ik wil er voor hem een foto van maken. GROTE FOUT!!!! Onmiddelijk komt er een man naar ons toe die het beest op Mick’s hand propt, en zitten we de komende 10 minuten aan hem vast. Iedereen moet het beest op zijn arm, ik (Marisol) mag hem uit mijn mond voeren, aaarch, en hij loopt over de kinderen heen.... Godzijdank blijven er daarna een paar andere sukkels staan kijken, zodat wij weer verder kunnen. Mick is zo trots...”Goed he, dat ik hem zag, anders hadden we dat gemist!” De schat......

Daarna kopen we een paar heerlijke sandwiches en een ijsje. De hoorntjes (hoewel..-tjes) worden ter plekke gebakken en en in hun vorm gerold. Erg leuk om te zien en het ruikt heerlijk. Lies en de kinderen schaffen een lekkere warme jas aan voor $ 17,- heerlijk warm voor de toch behoorlijk koude middagen en avonden. Ook scoort Patric zijn eerste Starbucks koffie van deze vakantie. Eindelijk......
Sausalito
We gaan verder naar Point Bonita lighthouse, maar daar komt wel de bewolking/mist weer terug. Wel is het is een heel mooi, ruig gebied, waar we ook roofvogels en pelikanen zien vliegen. Maar door de grijze lucht is het moeilijk om mooie foto’s van de skyline van San Francisco te maken...Ze blijven toch wat grauw.
Point Bonita
In Nederland zoeken we met onze GPS af en toe naar schatten (Geocaching) en soms nemen we een travelbug of travelcoin mee. Dat zijn geregistreerde metalen plaatjes of munten die de wereld over kunnen reizen. Je kunt ze uit een schat meenemen en in een andere schat weer terugstoppen, zodat een volgende schatzoeker hem weer verder kan meenemen.
Nu hebben we een coin meegenomen en onze eerste eigen travelbug. Vlak bij Point Bonita Lighthouse is zo’n schat, dus gaan we ze daar in stoppen. Het laatste stukje gaat over een heel steil stukje. Dat mag Patric dus opknappen.
M en P
Mick wordt overvallen door het opkomende water en blijft daarna doodleuk staan, met als gevolg een natte broek en drijfnatte schoenen. Daarmee mag hij weer terug door het mulle zand naar de auto :-)

Ik (Marisol) neem nog even wat zand mee voor onze zandverzameling, en daarna gaan we weer terug naar SF. We lopen even langs bij de zeeleeuwen van Pier 39, en willen wat gaan eten. Overal is het zo druk dat we maar wat van de MacDonalds halen. Ik denk dat het meisje bij de counter erg weinig betaald krijgt, en ook niet meer wilde verdienen, want naast het feit dat ze enorm chagerijnig was, vergat ze ook nog een Big Tasty...

We zijn daarna weer redelijk snel gaan slapen. Morgen weer een dag.....

<< naar dag 2 terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 4 >>