Canada and USA 2010
Where2Go

9 Monterey - Lompoc

5 juli 2008

overnachting: Motel 6, Lompoc


Route dag 9

Vanochtend kunnen we lekker rustig aan doen.
We proberen na het ontbijt via Highway 101 ter hoogte van Cambria weer de Higway 1 op te komen. Die Highway is 40 mijl boven San Simeon afgesloten, maar wij willen de zee-olifanten net na het plaatsje gaan bekijken. Die liggen daar op het strand.....
We moeten dus zodra we op Highway 1 komen, eerst een klein stukje richting het noorden, maar we vinden het wel even leuk om de zee-olifanten even van dichtbij te zien.
Zee olifanten
Daarna rijden weer in zuidelijke richting langs de kust. We willen bij Morro Bay aan de kust even stoppen om wat te eten. Het weer is hier echter compleet omgeslagen (mist en harde wind), en we besluiten door te rijden naar het iets verder gelegen Pismo Beach. Goede keuze, want hoewel het maar een paar mijl verder ligt, is het hier weer heerlijk zonnig.
We stoppen bij een heel klein strandje onder aan een klif. De kinderen kunnen hier even lekker ravotten bij de golven. We zien enorm veel pelikanen die op zoek naar vis langs de golven scheren.
Pismo Beach
Aan het eind van de middag rijden we door naar Lompoc, als tussenstop naar Los Angeles (Anaheim). We zitten tegenover Starbucks (lekker voor Patric) en genoeg simpele eettentjes (KFC, Taco Bell etc.) We besluiten niet voor draadloos internet te betalen bij Motel 6, waar we een keertje “el cheapo” logeren. Als we toch proberen of er een verbinding is, kunnen we terecht op het netwerk van het hiernaastgelegen Holiday Inn. Kijk, da’s dan toch makkelijk :-)

<< naar dag 8 terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 10 >>