Canada and USA 2010
Where2Go

4 San Francisco - Yosemite N.P.

1 juli 2008

overnachting: Sunset Inn Yosemite Cabins


Vanochtend zijn we eerst wezen ontbijten in Boudin aan Fisherman’s Wharf. Dit is een oude broodbakkerij, waar je door de grote ramen de bakkers het brood kan zien kneden, rollen, snijden en bakken.
Ook is er een soort bak-museum bij, maar dat hebben we gelaten voor wat het is. Een van de specialiteiten is het brood bakken in diverse vormen. De kinderen gingen beiden voor een schildpad. Wijzelf namen maar “gewone” broodjes, want de meerprijs voor de vormen was toch wel aanzienlijk.
Boudin
Na het ontbijt zijn Marisol en oma eerst naar de wasserette gegaan en Mick, Mylla en ik (Patric) zijn nog even bij Pier 39 wezen kijken bij de zeeleeuwen.
Zeeleeuw
Direct nog maar even een nieuw statief gekocht, want die van onszelf hebben we per ongeluk thuis achtergelaten.

Toen onze kleren weer schoon en droog waren, zijn we in de auto gestapt en reden we dwars door San Francisco naar Alamo Square. Hier staan de oude Victoriaanse huisjes, die voor de intro van “Full House” gebruikt schijnen te zijn.
Een foto hiervan mag eigenlijk niet ontbreken als je in San Francisco bent geweest. Het was op dat moment behoorlijk zonnig waardoor alles er gelijk mooier uitzag.
Alamo Square
Daarna zijn we nog naar het Golden Gate National recreation Area (aan de kant van de stad) gereden. Hier hebben we wat foto’s genomen van de velden vol met grafstenen van gesneuvelde soldaten op het S.F.National Cemetary. Vervolgens zijn we nog even naar Crissy Field gereden, waar je een mooi uitzicht hebt op de Golden Gate Bridge.
Golden Gate Bridge
Toen we terug naar het hotel reden , zagen we dat een deel van het veld wel erg mooi geweest zou zijn om wat boomerangs te gooien. Dit zou mooie beelden opgeleverd hebben met όf de Golden Gate Bridge όf Alcatraz op de achtergrond. Helaas hebben we geen boomerangs bij ons.

Nadat we gegeten hadden in het Rainforest Cafe (jungle themarestaurant) zijn Marisol en oma naar Chinatown gegaan. Ik (Patric) ben met de kinderen nog een keer naar Pier 39 gegaan voor een kop koffie en een suikerspin. . . De koffie was uiteraard voor mijzelf. Ook zijn we uiteraard nog even voor de laatste keer langs de zeeleeuwen gelopen.
De kinderen liggen inmiddels als een roos te slapen en ik werk dit weblog nog even bij.

<< naar dag 3 terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 5 >>