Canada and USA 2010
Where2Go

7 Yosemite N.P. - Monterey

3 juli 2008

overnachting: Travelodge, Monterey Downtown


Route dag 7

Vanochtend was de haan nog ietsje vroeger. Toen ik hem hoorde, gaf de wekker nog maar 4.33 aan. Gelukkig was het ook nu niet erg, want we wilden tussen 6.00 en 7.00 vertrekken.

Voordat we het Yosemite Park via de zuidkant verlaten, brengen we nog een bezoek aan de Mariposa Grove , waar de grote Sequoia-bomen staan.
Het is er dan nog heerlijk rustig! Dat vind ook een groot hert, dat de kinderen tot heel dichtbij laat naderen.
Ons eerste plan (met een treintje naar het achterste stuk rijden en dan terug lopen) gaat niet door. We zijn er even na 8.00 en de eerste ‘trein’ vertrekt om 9.30 uur. We gaan dus maar lopen....Alleen gaan we tot de Grizzly Giant en de Californian Tunnel Tree, daarna hebben we het wel een beetje gezien.
Sequoia
Op de terugweg begint het toch al aardig druk te worden, dus we zijn blij dat we er vroeg waren! Als we het park verlaten staat er al een aardige file. Wat een verschil met de 4 auto’s die ‘s ochtends op de parkeerplaats stonden....

De natuur richting Monterey verandert heel snel als we het park uit zijn. Van haarspeldbochten en naaldbossen zien we nu goudgele heuvels en fruitplantages. Aangezien er niet heel vele te beleven is op dit stuk van de route, rijden we zo veel mogelijk door.

In Monterey aangekomen, blijkt dat de Big Sur-regio is geevacueerd vanwege alle bosbranden die nu ook naar het nabijgelegen natuurpark zijn overgeslagen. We kunnen dus helaas niet de Highway 1 rijden. We zouden overnachten in Big Sur River Inn, maar dat gaat dus niet door. Aangezien het morgen Independance Day is, zijn veel hotels volgeboekt. We kunnen nog een ander hotel in Monterey boeken, en van daaruit rijden we dan overmorgen richting Lompoc en Los Angeles. Jammer van de Big Sur, maar we hebben in ieder geval een slaapplaats morgen.
Haven Monterey
Terwijl wij de overnachting aan het regelen zijn, is Lies met de kinderen aan het zwemmen bij het hotelzwembad. Daarna gaan we nog even wat eten in het centrum en vroeg naar bed. Morgen moeten we ons om 8.30 melden bij het Whale Watch center....

<< naar dag 6 terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 8 >>