Canada and USA 2010
Where2Go

15 - 16 San Diego

overnachting: Days Inn San Diego Seaworld/Airport


11 juli

Vandaag staat een bezoek aan Sea World op het programma. We vertrekken op tijd, omdat we niet weten hoe druk het verkeer die kant op is. We zijn er echter al binnen een kleine 10 minuten.

Natuurlijk gaan we de show van Shamu, de orka, bekijken. Maar aangezien de eerste show om 11.00 uur is, doen we eerst de Journey to Atlantis. Dat is een combinatie van een achtbaan met een wildwaterbaan. We zijn snel aan de beurt, maar eerlijk gezegd valt de attractie een beetje tegen. Hij is kort, echt heel erg kort. Het ziet er van buiten veelbelovend uit, maar stelt eigenlijk niet veel voor (en dat is niet omdat we net van Disneyland aan het afkicken zijn :-) ). Toch was het wel leuk om een keer te doen.
Daarna maken we een virtueel vliegritje met een helicopter naar het Arctisch gebied. Na afloop kun je een kijkje nemen bij een aantal dieren uit die regio, zoals ijsberen , Beluga whales, walrussen etc.
De eerste show van Shamu (Believe) was leuk om te zien. We hadden een mooi plekje boven rij 16 (tot daar aan toe kwam de SOAK-zone, en aangezien het voor San Diego-begrippen koud was, wilden we niet de hele dag met natte kleren rondlopen.
Shamu
De dolfijnenshow vonden we wat tegenvallen. Dan hebben ze in Dolfinarium toch een mooiere show in elkaar gezet....
Bij een getijden-badje kon je zeesterren bekijken en oppakken. Ze voelden heel hard aan, net een soort steen. Grappig om dat zo te kunnen ervaren. We konden bij een ander bad vleermuisroggen aaien en voeren. Ze waren heel glibberig, hadden een soort slijmlaag over zich heen.

Mick en Mylla wilden heel erg graag in een wildwaterbaan (Shipwreck Rapids), maar aangezien ik (Marisol) wat aan het hoesten ben, ging ik niet mee. Lies had na de eerste stunt ‘s morgens ook genoeg van het water, dus ging alleen Patric met ze mee. En helaas voor hen; drijfnat kwamen ze terug :-) . Ze gingen onder een waterval door, die niet te vermijden was. Tja.....

Aan het eind van de middag had Patric een enorme verrassing. Hij had blijkbaar al vanuit Nederland geregeld dat we een ontmoeting met dolfijnen konden hebben. Met wat smoesjes lokte hij ons naar het bassin aan de achterkant van het deel waar de dolfijnenshow werd gehouden.
We kregen eerst uitleg en konden vervolgens een wetsuit aantrekken. Daarna gingen we met drie kleine groepjes het water in. Elk groepje ging naar een apart deel van het bassin, zodat we geen last van elkaar hadden.
Dolfijn
We konden de dolfijnen aaien, trucjes laten doen, lekkers geven etc. Hoewel het water voor de kinderen behoorlijk koud was, vonden ze het super om te doen !!!!
Dolfijnen
Toen we bij de dolfijnen klaar waren, zagen we dat de avondshow van Shamu (Shamu Rocks) bijna ging beginnen. Het leek ons wel heel leuk om die ook te zien, aangezien de sfeer dan heel anders is. MickHet werd al donker, en deze show is wat stoerder van opzet. De merchandise is ook heel anders (lichtzwaarden en fleece-dekens etc. ) Om de tijd te doden werden op het grote scherm achter het bassin bezoekers getoond. Ineens zag Mick zichzelf terug! Ik had het fototoestel al klaar en heb het even snel op de foto gezet. Erg grappig om Mick’s reactie te zien :-)
We waren blij dat we deze show ook hebben gezien, want hier was wat minder ‘geklets’ en meer orka’s....Bovendien maakten de muziek en de videoschermen het geheel veel dynamischer.
Shamu Rocks
Aangezien de kinderen het koud kregen en moe werden, besloten we niet meer naar het haaien-bassin te gaan, maar meteen te vertrekken. Mylla viel in de auto meteen in slaap..... Ik wilde jullie de foto’s niet onthouden, dus ben meteen maar even gaan typen....
Groetjes vanuit San Diego!


12 juli

We zijn vandaag rustig aan begonnen. Na het ontbijt zijn Marisol en oma even bij de Target wat noodzakelijke boodschappen gaan doen. De kinderen hebben even op de kamer wat gespeeld en tv gekeken terwijl ik (Patric) nog even wat dingen nakeek die we vandaag nog wilden gaan doen.

Toen de dames terug waren hebben we (een deel van) San Diego bekeken. Dit hebben we, als echte toeristen, via een "hop on-hop off" bus gedaan. Deze bus reed via een aantal tussenstops door heel San Diego, waarbij je zelf kon bepalen waar je uit stapte en er later weer in ging. Tijdens het rijden vertelde de chauffeur het een en ander over de plekken waar we langs kwamen.

We begonnen in Old Town, zo'n 10 minuten bij ons hotel vandaan. Hier zijn veel verschillende winkeltjes en restaurants, die voor een deel nog in de oude staat zijn en voor een deel "oud nagemaakt" zijn in Mexicaanse stijl. De winkeltjes zijn erg toeristisch, maar de restaurants zijn wel erg aanlokkelijk.

USS MidwayHet eerste punt waar wij er uit gingen, was aan de haven. Hier zijn we de USS Midway gaan bekijken. Dit is een vliegdekschip, wat inmiddels is omgebouwd tot museum.
Hier hebben we de audio-tour maar overgeslagen, omdat we liever zelf wat wilden rondlopen in het schip en op de start/landingsbaan. Heel leuk om te zien en Mick en Mylla mochten ook in sommige vliegtuigen en helicopters een kijkje nemen.

Hierna zijn we door Downtown San Diego gegaan en gingen we via de San Diego-Coronado Bay Bridge naar Coronado Island. Dit (schier-) eiland is erg mooi en er staan veel huizen met diverse invloeden. Het schijnt dat het beleid op het eiland bepaalt dat er niet twee gelijke huizen/gebouwen op het eiland mogen staan. Dit zorgt voor een zeer kleurrijk beeld met veel mooie huizen in Victoriaanse stijl, maar ook met veel Spaanse en Mexicaanse invloeden.
Bij het Hotel Del Coronado zijn we naar het strand gegaan waar Mick en Mylla nog een tijd in de zee hebben gespeeld. Dit keer waren we wel zo slim om zwemkleding mee te nemen.
Coronado Hotel
Hier kon je ook prachtig zien hoe de pelikanen hun vissen vangen. Ze vliegen redelijk hoog en laten zich in 1 keer in het water vallen,alsof ze zijn neergeschoten...Heel mooi om te zien, zo vlak voor de kust.

Aan het einde van de middag zijn we via Balboa Park teruggereden naar Old Town. Hier hebben we in Fred's gegeten. Dit is een van de vele Mexicaanse restaurants in in dit deel van San Diego. Erg gezellig en errrrugggg lekker !

<< naar dag 14 terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 17 >>