Canada and USA 2010
Where2Go

18 Rialto - Las Vegas

14 juli 2008

overnachting: Circus Circus, Las Vegas


Route Dag 18

‘s Morgens maakt Patric nog wat foto’s bij de wigwams. De zon komt net op en dat geeft een hele mooie sfeer.
Wigwams Daarna vertrekken we richting Las Vegas. Er blijken twee opritten naar de snelweg afgesloten, en de omleiding moeten we zelf maar uitzoeken.....Gelukkig hebben we de navigatie, die al snel een ‘nieuwe berekening in uitvoering’maakt :-) We zien tijdens de rit dat het landschap snel verandert, en de temperatuur ook. Op zijn hoogtepunt staat de thermometer op 100.F, wat bijna 40.C is...
We rijden door woestijngebergte en zoutvlaktes, en willen bij het ‘spookstadje’ Calico even stoppen. Helaas kunnen we daar niet terecht, omdat er een paar dagen er vóór een enorme onweersbui grote delen van het stadje had overstroomd. Er zijn een paar dagen nodig om alles weer schoon te maken. Dan maar meteen verder richting Las Vegas.
Weg naar Calico
Al ver voor de stad zien we al reclameborden opduiken, en hotels, die geheel in Vegas-stijl (met achtbanen etc.) een graantje mee willen pikken met de toeristenmassa die op weg is naar de gokstad.
En dan zien we de Stratosphere-toren opduiken en moeten we natuurlijk even op de foto bij het wereldberoemde welkomstbord.
Viva Las Vegas
Via de Strip rijden we langs alle megahotels naar onze slaapplek: Circus Circus. Het is megadruk bij het inchecken, maar we kunnen daarna wel meteen naar onze kamer. De auto kunnen we heel dichtbij in de parkeergarage neerzetten, en we hebben flink uitzicht vanaf de 25e verdieping. Dat is eigenlijk alleen ‘s avonds leuk om te zien, want op het terrein hier naast wordt momenteel gebouwd.
Aangezien ik (Marisol) in de wigwams vanwege de warmte heel slecht heb geslapen, ga ik nu even liggen, terwijl de rest Adventuredome gaat bekijken. Dat is een pretpark dat binnen in het hotel is gemaakt.

Als ze weer terug zijn (met de nodige gewonnen knuffels), gaan we naar het iets verderop gelegen Sahara-hotel om daar te eten. In de meeste hotels is een buffet en kan iedereen dus makkelijk kiezen wat hij eet. We zijn redelijk vroeg (17.30 uur), maar naar even later blijkt, net op tijd. Als we net met onze borden zijn gaan zitten, is er een enorme rij ontstaan!
Na het eten rijden we door naar Downtown Las Vegas, waar we een kijkje gaan nemen bij Fremont-street. Mick is alleen heel erg moe geworden (had ook slecht geslapen, maar was niet een dutje gaan doen ‘s middags), en dus gaat Lies maar met hem op een terrasje zitten, terwijl Patric, Mylla en ik even rond kijken. Mylla krijgt bij de Chippendales-promostand in totaal 4 kettingen, die ze uitdelen als lokkertje voor de show.
Fremont Street
Om 20.30 begint de lichtshow. Boven de hele straat hangt een boog met duizenden en duizenden lichtjes, waarop beelden getoond worden.
Na afloop gaan we terug naar het hotel, want de kinderen zijn doodmoe van alle indrukken.

<< naar dag 17 terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 19 >>