Canada and USA 2010
Where2Go

1 Amsterdam – San Francisco

27 juni 2008

overnachting: Hampton Inn, San Francisco


Vandaag is het eindelijk zover....We vliegen via Londen naar San Francisco.
Bij het opstijgen vroeg Mylla of we ook 'over de kop' gingen....Het leek namelijk net een achtbaan die op snelheid kwam. Toen we vorig jaar naar Australië gingen heeft ze veel in het vliegtuig geslapen (een aantal keer zelfs tijdens het opstijgen :) ), dus ze maakte het nu allemaal wat bewuster mee.

Met zo'n 45 minuten vertraging komen we aan op terminal 5 van Heathrow. Meteen maar door naar de aansluitende vlucht. Natuurlijk wordt Patric's rugzak met fotospullen uitgebreid gecheckt. Gelukkig kunnen we daarna meteen boarden. Met ook daar een klein uur vertraging vliegen we door naar San Francisco.

Het is een rustige vlucht met nagenoeg geen turbulentie. Tijdens het eerste deel is er veel bewolking waardoor we niet veel kunnen zien van bv IJsland en of Groenland. Wel kunnen we de grote ijsvlakten van de Davis Strait, Hudson Strait en Hudson Bay (Canada) goed zien. Duidelijk is te zien dat er hier hele grote stukken afbrokkelen (we weten eigenlijk niet zeker of dit hier 's zomers altijd gebeurt, of dat dit ook met de opwarming van de aarde heeft te maken).

De vlucht verloopt verder rustig en Mylla slaapt veel (zoals gewoonlijk tijdens reizen) en Mick vermaakt zich voornamelijk met zijn Nintendo DS (eigenlijk ook zoals gewoonlijk tijdens reizen :) )

Het is niet zo heel erg druk op de luchthaven en ook de koffers worden daar niet meer gecontroleerd. We staan dus redelijk snel bij de shuttlebus die ons naar het hotel brengt.
Helaas is er in het hotel geen restaurant, en aangezien we ook geen zin hebben om weer terug te gaan naar de luchthaven, besluiten we om wat bij een tankstation in de buurt te kopen. We hebben allemaal toch geen enorme trek....Met wat drinken en een paar pakjes noodles gaan we terug naar het hotel. De eerste maaltijd in Amerika: noodles uit een tankstation.... :)

We gaan vroeg naar bed toe, want al met al is het toch een hele onderneming...Als we morgen gelegenheid hebben, zullen we meer van ons laten horen! Tot zover hier alles in orde, welterusten!

terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 2>>