Canada and USA 2010
Where2Go

5 San Francisco - Yosemite N.P.

1 juli 2008

overnachting: Sunset Inn Yosemite Cabins


Route Dag 5

Vanochtend doen we nog even wat boodschappen en vetrekken dan uit San Francisco. We gaan naar het Yosemite-park. Helaas rijden we op de Bay-Bridge op de onderste snelweg de stad uit. Het bovendek, met het mooie uitzicht, gaat de stad in... Daar zit ik dan met m’n videocamera in de aanslag :-)

Het eerste stuk is redelijk saai rijden, en na een korte stop ga ik (Marisol) maar eens achter het stuur. Morgen zetten we Patric namelijk af bij Glacier Point waar hij de 8,5 mijl lange Panorama Trail gaat lopen. Daarna moet ik de auto bij Yosemite Valley zien te krijgen. Een goede reden om nu vast even te ‘oefenen’J En het gaat best goed....Ik rijd niemand aan, ram geen paaltjes in de achteruit en iedereen kan nog lachen als we de bergen in rijden.... Het is wel even wennen dat de auto niet op de motor afremt als je bergaf gaat, maar verder rijd het prima!

We stoppen even bij een uitzichtpunt, maar als we uitstappen hebben we het gevoel dat er een hete haardroger op ons gericht staat. Wat een verschil met het frisse San Francisco!
Onderweg naar Yosemite
Vlak voor ons overnachtingsadres stoppen we even in een typisch Amerikaans plaatsje om wat te eten. Als je daar naar het toilet wil,moet je door de keuken een aantal pijlen volgen...eh....lekker hygienisch :-)
Groveland
Even later vinden we zonder problemen ons hotel. Wat een prachige locatie en wat een leuk huisje!! We hebben twee overnachtingen in een van de cabins van de Sunset Inn Yosemite Cabins. Het ligt vlak voor de ingang van het park, maar is zoooooo rustig! De cabins liggen een stukje van de weg af in een bos. De eigenaar, Bill, komt ons met zijn hond heel vriendelijk tegemoet. De kinderen hebben een paradijsje, want ze kunnen op het hele terrein heerlijk rondlopen, er zijn kippen, een kikkervijver, een fort, schommels, oude indianenstenen, slangetjes etc.
Cabin
Het is redelijk laat in de middag, maar we willen toch nog een stukje het park in. Bill raadt ons aan om naar Tenaya Lake te gaan, een alpine meer. Mylla is zo gek om er te gaan zwemmen :-) Het is minder koud dan je zou verwachten van zo’n meer. Ook hebben we even er voor een mooi uitzicht op Halfdome, de grootste monoliet ter wereld.

Omdat het redelijk vroeg donker wordt (rond 21.00) blijven we niet te lang in het park rondhangen. Op de weg terug naar de cabin halen we nog even wat anti-muggen-spul en brood en eten we nog wat in een wegrestaurant. Morgen gaan we vroeg weg, omdat het behoorlijk warm en druk zal gaan worden in het park.

<< naar dag 4 terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 6 >>