Canada and USA 2010
Where2Go

22 Zion N.P. - Page

18 juli 2008

overnachting: oorspronkelijk: Red Rock Motel, maar we zijn verhuisd naar The Page Boy Motel, Page


Route Dag 22

Vanochtend verlaten we via de oostkant (Highway 9) Zion National Park. Ook dit stuk van het park is nog schitterend om doorheen te rijden! Vlak voordat we het park verlaten, maken we nog even een foto bij Mesa Checkerboard, een berg waar zowel horizontale als verticale strepen overheen lopen.
Mesa Checkerboard
Daarna rijden we door naar de Pink Coral Sand Dunes. Heel apart dat je in een behoorlijk groene omgeving ineens deze duinen ziet liggen. Als wij er zijn is het nog lekker rustig en ook nog niet zo heet. De kinderen vermaken zich er prima; ze rennen de bergen af en zoeken dierensporen in het zand.
Sanddunes
De weg naar Page is een beetje saai. In de verte zien we nog wel de typische bergen, maar verder gebeurt er niet zo veel.... Als we rond 11.00 uur (Arizona-tijd) aankomen, kunnen we nog niet inchecken in ons motel. Daarom gaan we maar meteen naar Lower Antelope Canyon.
In eerste instantie zouden we naar de Upper Antelope canyon gaan, maar na de stroom berichten over ‘vechten om een plekje om je foto te maken’ én de relatief korte canyon, hebben we besloten deze te annuleren en naar de andere kant van de weg te gaan. En we zijn blij met die keus!
Met een groepje lopen we naar het begin van de Canyon. Daar dalen we via een hele smalle spleet de canyon in. Ik heb alle tijd om foto’s te maken met mijn statief, want de groep loopt eigenlijk meteen verder. Het is hier heerlijk rustig, en hoewel de rotsen in de andere canyon nog roder schijnen te zijn, heb je hier veel meer grillige vormen. Bovendien is het voor de kinderen veel avontuurlijker omdat hier allerlei trappetjes zijn, smalle richeltjes waar ze langs gaan, en lekker geen gids :-) ! Je kan hier foto’s blijven maken, zo mooi is het er.
Antelope Canyon
Maar ondanks dat het onder de grond is, wordt het al behoorlijk warm. Na een uurtje vinden we het wel mooi geweest, en gaan we richting motel. Daar blijkt echter dat we door de eigenaar naar een ander motel zijn doorgestuurd! Achteraf blijkt de verhuizing goed uit te pakken, want dit motel heeft een zwembadje. We besluiten niet meer in de omgeving rond te gaan rijden, maar lekker even bij te komen, vroeg te gaan eten en slapen.

<< naar dag 21 terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 23 >>