Canada and USA 2010
Where2Go

17 San Diego - Rialto

13 juli 2008

overnachting: Wigwam Motel, Rialto


Route Dag 17

Vandaag was ons laatste dag in San Diego. We brengen een bezoek aan de Zoo. We zijn er lekker vroeg en het is nog heerlijk rustig in het park. Het is al wel behoorlijk warm, dus we zijn blij dat er veel schaduw is door de prachtige beplanting overal.
We gaan met de kabelbaan naar de achterkant van het park en lopen dan terug naar de ingang. Je kunt ook een 35-minuten durende tour met een bus maken, maar dat gaat ons wat té snel. En met zo’n ‘pratende’ chauffeur zijn we na de toeristenbus gisteren ook wel klaar :)
We begonnen bij de ijsbeer. Hier kon je ook onder water naar hem kijken, en toevallig was deze ijsbeer lekker aan het spelen in het water. Een schitterend gezicht om zo’n kolos te zien zwemmen.
Daarna liepen we na wat ‘gewone’ dieren door naar de reuzen-panda’s. Helaas voor ons zaten ze net met hun koppen de verkeerde (lees: niet-fotogenieke) kant op te kijken. Ook de vorig jaar geboren baby-panda lag met z’n achterkant naar ons toe. Toch werd ons wachten beloond. Eerst vertrok moeder panda naar een koeler plekje en daarna bleek een panda in de boom omgedraaid te zijn. Joepie! Konden we toch nog even een mooi plaatje schieten :)
Panda
Helaas waren een heleboel dieren nog in hun hol aan het luieren, zodat we weinig van hen konden zien.

In de loop van de middag zijn we dan ook vertrokken naar ons nieuwe overnachtingsadres; de beroemde Wigwam Motel in Rialto. Volgens de navigatie moesten we in de goede straat naar links, maar nergens zagen we de wigwams. De huisnummers liepen ook heel verwarrend. Na een paar keer heen en weer gereden te hebben, toch maar even wat ‘locals’aangeschoten, en het bleek dat we veel verder naar rechts moesten zijn....En, ja hoor, eindelijk zagen we de punten van de wigwams opduiken. Het zijn heel grappige huisjes, die nog verrassend groot zijn van binnen.
Wigwam
De kinderen hebben lekker even in het piepkleine zwembad gezwommen, en daarna gingen we even verderop in de straat wat eten bij El Toro, een mexiaans restaurant. Een aanrader!!!
De bediening was supervriendelijk, maar niet overdreven... We hebben heerlijk gegeten! En wat bleek; toen we de rekening kregen, zag de eigenaar dat hij was vergeten dat er een korting gold. Toen hij die van het totaalbedrag had afgetrokken, hadden we (exclusief tip) met zijn 5’en voor nog geen $39, gegeten (incl. drinken voor 5 personen ,2 koffie, 1 corona en 1 deep-fried-icecream). da’s nog eens lekker uit eten gaan :) We hebben de tip iets royaler gemaakt dan we normaal al doen.....

En morgen vertrekken we naar Las Vegas....

<< naar dag 15 terug naar begin Amerika terug naar begin pagina naar dag 18 >>