Canada and USA 2010
Where2Go

27 + 28 Kaapstad - Amsterdam

28 + 29 augustus 2012

Ik was vanochtend vroeg wakker. Ik zette koffie en rommelde wat in de kamer. Mick sliep nog lekker door, maar toen ik na een tijdje nog even bij hem ging kijken, had hij daar wel een heel aparte manier voor gevonden.Mick slaapt
We willen er vandaag nog een leuke dag van maken en het komt dus goed uit dat het mooi weer is.
Nu echt voor de laatste keer checken we uit uit hotel en rijden daarna richting V & A Waterfront. Van daar nemen we de kust weg via Sea Point, Hout Bay en Noordhoek. Dit is precies het stuk wat we een aantal dagen terug met de rest van de familie nog hadden overgeslagen.

Het is een prachtige kustweg en we stappen een paar keer uit om van het uitzicht te genieten.
West PeninsulaWest Peninsula
We rijden ook langs The Twelve Apostles, een bergketen waar deze weg langs gaat. Als ik ergens stop om wat foto's te nemen, moet dat "achter uit". Daardoor fotografeer ik recht tegen de zon in, dus het lukt me ook niet om er een mooie foto van te nemen. We rijden dus de goede kant op om alles mooi vanuit de auto te zien, maar ik moet dus wel zorgen dat ik ook die kant op foto's maken.

Het stuk weg tussen Hout Bay en Noordhoek heet de Chapman's Peak Drive en wordt gezien als één van de mooiste wegen ter wereld.
En het is inderdaad erg mooi. De weg is uitgehakt uit de rotsen en kronkelt omhoog en omlaag. Doordat er regelmatig stukken rots naar beneden vallen, is de weg vaak gesloten. Vandaag gelukkig niet.Chapmans Peak DriveChapmans Peak Drive
Ter hoogte van Noordhoek verlaten we de kust en steken het schiereiland dwars over naar de oostkust.
Boulders Beach Mick wil graag nog een keer naar de pinguins bij Boulders Beach. Het is nog vroeg en we zijn er vlakbij, dus dat kan prima.
Het is nu vloed, dus het ziet er allemaal wat anders uit. Er is niet veel strand over en tussen de rotsblokken is veel meer water.
Boulders Beach Op sommige plaatsen kunnen we nog wel over de rotsblokken heen of er onder door. Ook zitten daar soms nog wel eens pinguins verstopt.Penguins at Boulders Beach
We blijven er een tijdje en Mick laat zich zelfs verleiden om een beetje te zwemmen. Aangezien het water in de Atlantische Oceaan een stuk kouder is dan van de Indische (waar we laatst gedoken hebben) zorg ik er voor dat hij het niet te lang doet en dat hij zich daarna heel goed afdroogt. We kunnen nu niet gebruiken dat zijn verkoudheid weer terug zou komen.

Als we naar de auto teruglopen halen we nog een lekker ijsje en rijden dan door naar Kirstenbosch Botanical Gardens. Dit is al een stukje richting het vliegveld, dus dat komt wel mooi uit.
Kirstenbosch
We lopen rustig door de verschillende delen van de tuin. Daarbij gaat het soms flink omhoog. Er lopen overal ook verschillende (water)vogels.
KirstenboschAan sommige bloemen kunnen we zien dat ze zijn uitgebloeid, anderen moeten nog gaan komen. Ook staan er een aantal op dit moment in bloei. Kirstenbosch

Als we een deel van de tuinen hebben bekeken, drinken we nog wat op het terras van het restaurant en gaan dan naar de luchthaven.
Daar leveren we de auto in, checken in en droppen de koffers vast af. We hebben nog genoeg tijd, dus gaan hier op ons gemak nog eten in een Steak Restaurant.

Om 19.45 vertrekt onze eerste vlucht naar Johannesburg te nemen. Het vliegtuig zit niet vol, dus we kunnen lekker ruim zitten. Mick moet wel regelmatig zijn oren klaren, maar gelukkig heeft hij niet echt pijn. Dat was wel anders geweest als hij afgelopen vrijdag had gevlogen.
Op het vliegveld van Johannesburg lopen we via de verschillende winkels naar de gate voor onze 2e vlucht. Als we daar aankomen kunnen we direct boarden.
Dit vliegtuig zit wel vol, dus moeten we het gewoon met onze eigen plek doen.
Zodra we opgestegen zijn (d.w.z. wielen van de grond; we stijgen nog wel) vallen we samen in slaap. Mick wordt pas na zo'n 8 uur weer wakker, dus dat is ideaal.
Ikzelf wordt na zo'n 2 uur wakker. We hebben het eten gemist, maar we hebben eerder op de avond al uitgebreid gegeten, dus dat is geen probleem.
Ik kijk wat films, lees wat en slaap tussendoor af en toe.
Na een kleine 11 uur komen we op Schiphol aan waar Marisol en Mylla ons staan op te wachten.

Zo is er met enige vertraging voor een deel van ons, toch nog een goed einde gekomen aan deze fantastische reis !!
We gaan nu lekker nagenieten van de foto's, films en herinneringen.......

<< naar dag 26 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina