Zuid Afrika 2012
Where2Go

2 Johannesburg - Graskop

3 augustus 2012

overnachting: Panorama View Chalets, Graskop


Johannesburg - Graskop

We reden gelukkig vlot de stad uit. Het is toch altijd weer even wennen, dat links rijden, en dan wil je niet de drukke stad door.... Ik (Patric) reed op gevoel een bepaalde kant op, omdat het wegnummer dat we eigenlijk nodig hadden niet op de borden stond. Na korte tijd had de navigatie op mijn telefoon wat satellieten gevonden en toen bleek dat we precies op de juiste weg zaten
Het eerste stuk is een behoorlijk saaie snelweg. Zeker in deze tijd is alles dor en wordt er om de haverklap stukken berm in brand gestoken.
Onderweg stopten we even bij een tankstation annex wegrestaurant, omdat we nodig naar de wc moesten.
Een eind verderop zagen we een grote mall, zoals je ze ook veel in Amerika tegenkomt.
Bij een grote vestiging van Pick and Pay hebben we de eerste boodschappen ingeslagen, en daar ook 2 wereldstekkers aangeschaft voor 2 euro per stuk...
We werden naar een nieuw aangelegde parkeerplaats gestuurd die ongeveer 100 meter verderop lag, en we konden met een golfkarretje tot de ingang van de supermarkt gebracht worden. Gezien de afstand was dit natuurlijk totaal belachelijk, maar de kinderen vonden het prachtig.

We vervolgden de reis naar Graskop via Lydenburg en over de Long Tom Pas naar Sabie. Het was een beetje heiig, waardoor het zicht wat beperkter was. Long Tom PassOok de verschillende zware trucks die mee bergop moesten, zorgden ervoor dat de rit langer duurde dan we in eerste instantie hadden berekend. Toch waren er op sommige plaatsen al mooie uitzichten over deze kronkelige weg.
Ook kwamen we door een aantal typisch Zuidafrikaanse dorpjes. Het viel al snel op dat het leven zich hier voornamelijk buiten afspeelt. Er loopt van alles over straat en langs de weg.
Aan het eind van de middag kwamen we aan bij de Panorama View Chalets, even buiten Graskop, op aanraden van een collega. Wat een prachtig uitzicht over een kloof! Schitterend! Helaas voor Mick en Mylla was het zwembad echt nog te koud.

Zwembad Panorama View Chalets

Omdat we flinke trek hadden, zijn we in Graskop bij Harries Pancakes gaan eten. Dit schijnen een van de lekkerste pannenkoeken ter wereld te zijn. En inderdaad, ze smaakten heerlijk! Je kan ze bestellen met allerlei soorten vulling, waarvan er veel met ijs zijn. Altijd lekker !!!
Het werd rond 18:00 al donker, en omdat we een lange dag achter de rug hadden, zijn we op tijd gaan slapen.

<< naar dag 1 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 3>>