Zuid Afrika 2012
Where2Go

6 Ngala Private Game Reserve - Kruger National Park

7 augustus 2012

overnachting: Olifants Rest Camp


Ngala - Kruger

Tijdens de ochtendsafari zien we niet heel spectaculaire dingen.
Een hele tijd treffen we behalve de altijd aanwezige impala’s geen andere dieren aan. Solly vindt verse neushoornpoep en gaat te voet de bush weer in. Wij kammen met de jeep het terrein er om heen uit. Na verloop van tijd horen we dat Solly ze heeft gespot. Lyson gaat met de jeep de bush in...Heel voorzichtig zijn pad zoekend vind hij na ongeveer een kwartier Solly. De neushoorns zijn op de vlucht geslagen. Waarschijnlijk komen ze uit een gebied waar vrijwel geen auto’s en mensen komen, en zijn weggerend. We gaan ze niet langer zoeken....We treffen verder niet veel meer aan, alleen bij de lodge hangt een bepaalde hagedis uit een holle boomtak....Tja, je kunt ook wel eens pech hebben...

Na het lekkere ontbijt wordt het tijd om Ngala te verlaten.De auto staat alweer ingpakt voor ons klaar en net als bij onze aankomst, worden we weer door een aantal mensen van de staf geholpen.
Patric monteert de Go Pro camera op het dak, om zo af en toe de weg te kunnen filmen.

Na een paar uur rijden we Ngala Game Reserve uit en Kruger National Park in.
Al snel zien we een struisvogel, een paar wildebeests, zebra’s en een groep bavianen, waaronder een heel klein baby-aapje, die bij zijn moeder ging drinken. Toen sloegen we een gravelroad in die de Timbavati-rivier blijft volgen. Hier vinden we niet zo veel dieren, maar vervelender: het rijdt beroerd! De weg is door een soort rupsband afgevlakt, maar het hobbelt vreselijk. Op zich vinden we zand- en onverharde wegen niet erg, maar hier hebben we het gevoel dat de hele auto uit elkaar trilt. We besluiten om halverwege toch maar weer de hoofdweg op te rijden, want 60 km gravel in deze conditie gaat ons wat te ver. We zijn immers al vanaf 6:00 vanochtend aan het hobbelen....

Op de hoofdweg zag Mick ineens twee neushoorns. Iehhh, stoppen (gelukkig was het superrustig op de weg) en foto’s maken. De halve ochtenddrive hadden we hier naar gezocht en nu stonden er ineens 2! Even verderop stond aan de andere kant van de weg een kudde olifanten. Ook die moesten op de foto. Een andere chauffeur gaf aan dat ietsje verderop een neushoorn vlakbij stond. En ja hoor, ook die kwam op de foto....
De tijd begon een beetje te dringen, want we moesten op tijd bij Olifants Restcamp binnen de poorten zijn...Je moet namelijk om 18.00 uur óf het park uit óf een restcamp in zijn.
Ineens zien we een auto stilstaan. Er lopen in het gras twee leeuwen....

Leeuw KrugerLeeuw krugerEven verderop ligt een leeuw midden op de weg. Hij doet geen stap opzij! Ineens zie ik (Marisol) aan mijn kant van de weg een hele groep leeuwen liggen. Het zijn er een stuk of 10! Ze liggen prachtig in de ondergaande zon en het levert supermooie plaatjes op!! Achter hen staat een grote groep buffels te grazen. Eerst denken Patric en ik dat het andere dieren zijn, maar Mylla weet zeker dat het buffels zijn! Door haar verrekijker kan ze het zien. Dan zien wij het ook! Ze heeft gelijk!
Snel rijden we daarna door richting Olifants, waar we nét op tijd de hekken binnenrijden. De zonsondergang op het panoramadek moeten we helaas missen, de zon is al onder. Maar de troep leeuwen die we in de laatste zonnestralen zagen liggen, waren onbetaalbaar!

Bij Olifants hebben we twee rondavel-achtige huisjes naast elkaar. We gaan wat eten, en daarna maken Patric en ik foto’s van de sterren. In dit gebied kun je prachtig de melkweg zien!

Dan wordt het tijd om de dag weer af te sluiten, morgen voorlopig voor het laatst vroeg op!

<< naar dag 5 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 7>>