Zuid Afrika 2012
Where2Go

16 Oudtshoorn - Agulhas National Park

17 augustus 2012

overnachting: Bergplaas Guesthouse, Agulhas N.P.


Oudtshoorn - Agulhas

's Ochtends zien we dat alle bewolking weer weg is en dat het een stalende ochtend is. Wel is het heel erg koud en het heeft zelfs gevroren. De vogelbadjes in de tuin zitten vol ijs.
De otters laten zich weer niet zien, maar wel zijn er veel leuke vogeltjes te zien.Birds OudshoornBirds Oudtshoorn
We struinen lekker door de tuin en genieten van de frisse ochtendlucht tot het tijd is om te gaan ontbijten.
Daarbij worden we getracteerd op allerlei lekkernijen, die aan tafel worden geserveerd. Ik denk dat we allemaal wel wat kilootjes zijn aangekomen aan het eind van de vakantie.

Oudtshoorn - Mosselbaaina het ontbijt gaan we weer op weg. vandaag is de laatste keer dat we een wat langer stuk moeten rijden.
Aangezien we de weg vanaf George gisteren hebben gereden, nemen we niet die weg terug naar de kust, maar kiezen we voor de kleinere binnenweg, waar we bij Mosselbaai op de N2 uitkomen. Het is weer een schitterende berg weg, waar we van hoog naar laag gaan.
Via de N2 rijden we een stukje naar Swellendam, waar we stoppen om wat boodschappen te doen.
We verlaten daar direct de snelweg en rijden naar het zuiden richting Cape Agulhas. Dit is een hele lange weg, waar we nog wat (water)vogels en andere dieren (anteloop-achtigen) zien.
We zien onder andere een hele grote grote groep Kraanvogels, die bij een waterpoel neergestreken zijn.
Hier zien we ook heel veel gele velden. We denken dat het koolzaad is, dat gebruikt wordt voor de olie.

Als we in Cape Agulhas aankomen gaan we eerst naar het kantoor van Sanparks om in te checken. Ons huis is hier nog wel 30 km vandaan (in the-middle-of-nowhere), maar we moeten hier de sleutel op halen.
Daarna rijden we eerst nog even een klein stukje verder. Daar is het meest zuidelijke punt van Afrika en officieel de plek waar de Indische en Atlantische Oceaan samenkomen.
Cape Agulhas
De golven beuken ook hier weer op de kust. Met het zonnige weer is het weer een prachtig plekje.

We vervolgen onze weg richting ons huis. Eerst een stukje over de verharde weg, maar de laatste 20 km zijn onverhard.
De weg wordt steeds hobbeliger en op een gegeven ogenblik moeten we zelfs door een aantal gigantische plassen. Eén daarvan is zelfs een klein stroompje waarvan het water over de weg heen stroomt.
Uiteindelijk komen we goed aan bij ons huis en het is gigantisch !Bergplaas
Het is een oud landhuis dat vanacht alleen voor ons is. Hij heeft een grote keuken, een eetkamer, zitkamer en 5 slaapkamers met in allemaal 2 bedden. Ruim keus waar we willen slapen dus. Het is wel wat Spartaans ingericht, dus we moeten de open haard aansteken voor wat verwarming. Hier hadden we al op gerekend, dus we hadden al wat brandhout gekocht.
Er is wel elektrischiteit, maar voor de zekerheid staan er ook wat olielampen. Hiervan gebruiken we er één, omdat het in de zitkamer toch wel wat donker is, als Mick en Mylla marshmallows gaan roosteren in de open haard.
Ook moeten we zelf eten maken, omdat er niets in de omgeving is.

Aangezien het buiten aarde donker is met weinig tot geen lichtvervuiling, zijn de sterren en de melkweg weer heel mooi zichtbaar. Ik (Patric) ga buiten weer wat experimenteren.
Het valt niet mee, om zo'n plaatje toch mooi scherp op de foto te krijgen.

<< naar dag 15 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 17>>