Zuid Afrika 2012
Where2Go

22 Kaapstad

23 augustus 2012

overnachting: Mandela Rhodes Place, Kaapstad


Aangezien het vanochtend mooi zonnig weer is besluiten we de Tafelberg op te gaan. de timing blijkt perfect te zijn. Table Mountain Cable CarHet is prachtig weer en de berg is helemaal wolk-vrij. De stad zelf is nog een klein beetje heiïg, maar misschien is dat al weer weg als wij boven zijn en de zon wat meer kracht krijgt.

Bij de kabelbaan is het niet zo heel druk. Toch duurt het wel even voor we een kaartje hebben en aan de beurt zijn. Ik kan me voorstellen dat het in het (Zuidafrikaanse) hoogseizoen wel eens heel lang kan duren voor je boven bent. Het zal dan ongetwijfeld veel drukker zijn.

Met de kabelbaan gaan we omhoog. Dit is een ritje van zo'n vijf minuten. De bodem van de kabelbaan draait rond, zodat alle passagiers van alle kanten van het uitzicht kunnen genieten. Vooral het laatste stukje gaat erg steil.

Boven aangekomen wandelen we rond de verschillende paden en hebben een mooi uitzicht op Kaapstad en alle kanten van de omtrek.Table Mountain
Table MountainTable MountainTable MountainTable Mountain

De heiïgheid is inderdaad opgetrokken en het uitzicht is fantastisch. Als je als Klipdas hoogtevrees hebt, heb je hier trouwens wel een probleem. Ze zitten overal op de steile rotsen.Klipdas
Na een tijdje gaan we weer terug naar beneden. Hierbij heeft Mick wat last van zijn oren. Hij is gisteren verkouden geworden en kan nu zijn oren niet klaren. Het is nu maar een klein stukje, maar aangezien we morgen terugvliegen is dit niet zo mooi. Zijn sinussen zitten helemaal vol.
Als we straks terug in de stad zijn, moeten we eerst maar even langs een apotheker om wat spullen te halen om zijn hoofd leeg te krijgen.

Beneden aangekomen kijkt de rest nog even bij de winkeltjes terwijl ik de auto op haal. Ik kom dan toch langs de winkels, zodat ze dan bij me kunnen instappen. Als ik in de buurt kom van de auto, komt de parkeerwachter naar me toe en zegt dat alles prima in orde is met de auto..... Hij vraagt waar de rest van de familie is en wijst precies aan waar mijn auto staat. Best wel knap als je ziet hoeveel auto's er staan en hoe kort we hem hebben gezien toen we aankwamen.... Uiteraard krijgt hij de fooi waar hij op rekent

's Middags gaan we naar V & A Waterfront. We lunchen op een terras in de zon. Daarna lopen we langs de haven en de verschillende winkels. In het mooie weer ziet het er heel gezellig uit.V & A Waterfront
Na een tijdje voelt Mick zich niet lekker, dus gaan we wat eerder dan gepland terug naar het hotel.
Mick gaat even naar bed en valt direct in slaap. Hopelijk knapt hij wat op en voelt zich morgen wat beter.
Als hij na zo'n 2 uur weer wakker wordt, gaan we wat eten in het restaurant van het hotel. We houden het wat kort. We hadden een iets ander einde aan deze fantastische reis gehoopt, maar goed, het is nu eenmaal zo.
Mick en Mylla gaan naar bed en wij maken vast wat spullen in orde voor morgen.
Aangezien we pas om 15.00 vliegen hebben we morgen geen haast, maar het is wel prettig om alvast wat klaar te hebben.

<< naar dag 21 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 23>>