Zuid Afrika 2012
Where2Go

20 De Kelders - Kaapstad

21 augustus 2012

overnachting: Mandela Rhodes Place, Kaapstad


De Kelders - Kaapstad

Vandaag is het weer tijd om De Kelders te verlaten. We doen 's ochtends nog rustig aan. Het weer ziet er weer goed uit, dus dat is wel weer mooi.
CodyAls we de koffers in de auto aan het laden zijn, staat opeens "Cody" weer voor de deur. Hij komt waarschijnlijk even afscheid nemen van Mick en Mylla.
Als Marisol en ik naar de receptie lopen om uit te checken, loopt de rest nog even een laatste keer naar de zee. Als wij daar ook aankomen, zien we dat de hond het hele stuk weer is meegelopen.
Nog even een laatste afscheids-aai en we gaan er vandoor. "Cody" rent nog even een stuk achter ons aan, totdat wij hem ter hoogte van The Roundhouse uit het oog verliezen. Waarschijnlijk zal hij daar in de buurt wel ergens wonen.

We volgen de R43 richting Hermanus. Daar gaan de meeste mensen vanaf de kust naar walvissen kijken. Aangezien wij er de afgelopen dagen al zoveel hebben gezien, laten wij de uitkijkpunten bij Hermanus links liggen.
Als we door Hermanus rijden, zien we dat het een wat drukker, toeristisch stadje is. Misschien wel een beetje te toeristisch en we zijn daarom blij dat wij in De Kelders hebben gezeten. Naast volop walvissen en haaien, had het een leuk dorps karakter, waar Mick en Mylla gewoon lekker buiten konden struinen.

Na Hermanus besluiten we niet de kortste weg via de N2 naar Kaapstad te volgen. In plaats daarvan blijven wij de R44 volgen die langs de kust blijft slingeren.
Ter hoogte van Betty's Bay zie ik een bordje met een pinguin er op.
We willen deze eigenlijk bij Boulders Beach op het Kaapse schiereiland gaan bekijken, maar dit is wel een mooi moment voor een tussenstop.
We volgen de bordjes en komen uit bij Stony Point. Daar zitten inderdaad een heleboel pinguins. Er loopt een boardwalk door het gebied en overal liggen, lopen en zwemmen de grappige beestjes. Pinguins
Er zijn ook nog een aantal jonkies, die nog heel veel donsveertjes hebben.
Ook zien we een aantal klipdassies liggen. We denken eerst dat er een paar dood zijn, maar later zien we ze toch bewegen. Ze lagen dus gewoon lekker van de zon te genieten.

We volgen de R44 en het is een prachtige weg. Hij kronkelt langs de kust. Aan de ene kant de hoge rotsen van Kogelberg Nature Reserve en aan de ander kant de zee en schitterende baaien.
Soms passeren we kustplaatjes met hele mooie huizen. Dit lijken ons de "Malibu's" van Zuid Afrika.Gordon's Bay
Op een gegeven moment verlaten we de kust en komen we op de N2 richting Kaapstad. Het wordt steeds drukker, maar er zijn geen files e.d.
Ter hoogte van het vliegveld zien we een heel groot Towwnship. Het blijft ons verbazen dat zo veel mensen op die manier bij elkaar kunnen wonen. Wel zien we een aantal schotels op sommige krotten. Er is dus wel enige vorm van "luxe". Township
We rijden dwars door Kaapstad. Het is inmiddels bewolkt geworden, dus de Tafelberg ligt in een dikke wolk. Ons hotel is midden in het centrum, dus om in te checken, moeten we even zoeken naar een parkeerplaats. Dat is de eerste keer deze vakantie.
Als we de sleutels van de kamers hebben, kunnen we de auto om de hoek in een overdekte garage parkeren.
We hebben 2 kamers en deze zijn allebei in een andere vleugel van het hotel. Dat is misschien een beetje onhandig, maar de kamers maken dit wel goed. Ze zijn heel groot en van alle gemakken voorzien.
In de studiokamer hebben we:

  • Een grote zitkamer met sateliet tv
  • Een eethoek
  • Een bartafel
  • Een uitgebreide keuken met vaatwasser,oven, wachmachine/droger, etc
  • Twee grote slaapkamers
  • Twee badkamers, waarvan één met een groot diep bad.

De andere kamer heeft eigenlijk hetzelfde, behalve de zitkamer, en eethoek. Uiteraard heeft hij ook maar één badkamer.
Het is wel lekker om de laatste nachten van de vakantie in deze luxe af te sluiten
We kunnen vanuit het hotel de Tafelberg zien. Zo kunnen we goed in de gaten houden hoe het met de bewolking (het "tafelkleed") zit, om er snel heen te gaan als het er goed uit ziet.

We lopen even door de winkelstraten vlak bij ons hotel, maar doordat het inmiddels een klein beetje is gaan regenen doet het niet zo gezellig aan.
We komen in een overdekte mall, maar aangezien we niet echt zin hebben om te shoppen hebben we het snel gezien.
Wel halen we in een supermarkt nog wat boodschappen, zodat we morgenochtend in de studiokamer kunnen ontbijten. Het is een hele grote supermarkt en het is heel druk. We waren de enige blanken in de hele winkel, dus die zullen ergens anders dan wel boodschappen halen....

's Avonds gaan we lekker uit eten en kiezen deze keer voor een Italiaans restaurant. Dat is weer eens iets anders dan de laatste weken
Na het eten gaan we met zijn allen nog even naar de grootste studio kamer. We drinken er nog wat en kijken naar S.A. Idols op tv. Grappig om te zien dat dit concept overal ter wereld te zien is.

<< naar dag 19 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 21>>