Zuid Afrika 2012
Where2Go

7 Kruger National Park

8 augustus 2012

overnachting: Acasia Guest Lodge, Komatipoort


Kruger

Vandaag was onze laatste dag in het Kruger National Park. We stonden daarom om zes uur op, zodat we er maximaal van konden genieten. We liepen eerst nog even naar het viewing deck waar we mooi over de Olifants River konden kijken. Aangezien het gisteren al te donker was toen we in het restcamp aankwamen, was dat er nog niet van gekomen. 
We zagen in de verte een aantal nijlpaarden in de rivier, waarvan twee mannetjes het flink met elkaar aan de stok kregen.

De rest van de dag reden we richting de zuiduitgang van het park. Verspreid over de dag hebben we weer heel veel verschillende dieren gezien. Sommige hadden we al gezien, maar waren nu veel dichter bij de auto. Ook zagen we er een aantal voor het eerst: jakhals, krokodillen, grote varaan, schilpadden, Afrikaanse zee-arend, reuze reiger, Afrikaanse slangehalsvogel, Oorgier, een arend,  verschillende antelope- en boksoorten en nog een aantal (voor ons) onbekende vogelsoorten. Bird Kruger
Tussendoor zijn we nog bij een aantal restcamps en picknickplaatsen gestopt om de benen te strekken en wat te eten en drinken. Op een van de restcamps raakten we nog even aan de praat met een ander Nederlands gezin.
Ook hebben we nog een brand van dichtbij gezien. Een grote strook van het droge gras smeulde en zodra er wat wind kwam laaide dat op en begonnen ook grotere planten te branden. Best wil imposant om van zo dichtbij de verwoestende kracht van dat vuur mee te maken.
Het komt hier vaak voor dat stukken af branden en heeft ook zijn goed kanten. Het geeft weer ruimte voor nieuwe/andere beplanting om te groeien en het hesteld zich over het algemeen weer heel snel.

Het was weer een hele mooie rit. Aan het einde van de dag, verlieten we het park bij Crocodile Bridge en reden door naar Komatipoort. Daar hebben we nog even de auto vol laten gooien en wat boodschappen gehaald.
Vervolgens naar onze Bed & Breakfast voor vannacht. Het waren een aantal gebouwtjes in een mooie tuin met twee kleine zwembaden. Wij kregen een gebouwtje met twee appartementen boven elkaar. Elk appartement had een masterbedroom met een groot twee persoonsbed en een kleinere kamer met een stapelbed. Mick ging met Oma in het bovenste deel en de rest nam de onderste ruimte.
Uiteraard gingen Mick en Mylla direct een van de zwembaden uitproberen. Dit was erg koud, dus het was maar van korte duur.
Direct dus maar even in bad en douchen om weer warm te worden.....
’s Avonds konden we eten in het restaurant. Aangezien we de enigen waren, werd er speciaal voor ons gekookt. Het was erg lekker.
Een leuk extraatje is dat we hier eindelijk een keer internet verbinding hebben, dus kunnen we even onze mail e.d. controleren. Ook zullen we proberen om voor de eerste keer een deel van het reisverslag te plaatsen. De verbinding is niet erg snel, dus we zullen nog niet al te veel foto’s plaatsen (als het al lukt om die er op te zetten).

Nu lekker naar bed, want morgen hebben we een reisdag voor de boeg. We rijden dan namelijk helemaal door Swaziland naar St.Lucia, wat weer aan de kust in Zuid Afrika ligt.

<< naar dag 6 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 8>>