Canada and USA 2010
Where2Go

25 Kaapstad

26 augustus 2012

overnachting: Mandela Rhodes Place, Kaapstad


Table Mountain
Ja, zo kan het uitzicht ook zijn. Het is bewolkt en zo zal het de hele dag ook blijven . Het past ook wel bij hoe onze dag vandaag was: saai !
Het lijkt er op dat Mick zijn oren een beetje open beginnen te gaan, maar hij is wel wat duizelig en heeft wat hoofdpijn.
We doen rustig aan en later voelt hij is zich al wat beter. Om een frisse neus te halen, gaan we buiten even een rondje lopen.

Eerst gaan we even naar St.George Cathedral en nu kunnen we wel naar binnen. St.George Cathedral
We lopen een rondje door de kerk en kijken naar de glas-in-lood ramen die aan alle kanten zijn.
Buiten deze ramen vinden we deze kerk van binnen niet zo heel speciaal. De buitenkant is eigenlijk het mooist.
Als we aan de voorkant nog naar een maquette van de kerk willen lopen, geeft een man aan dat hij de kerk op slot wil doen.
Het blijkt dat hij alleen open was, omdat er daarnet een dienst was geweest. Het is tenslotte zondag en vandaar dat er verder geen andere bezoekers waren......

We lopen nog door wat winkelstraten achter ons hotel en door St.Georges Mall, maar aangezien het zondag is, zijn er maar enkele winkels open.
Op Green Market Square Market staan wel allemaal kraampjes. Hier verkopen ze allemaal handgemaakte Zuidafrikaanse maskers, beelden, schilderen, etc.

PinataAls we teruglopen zien we dat er in een straat een enorme piƱata aan een hijskraan hangt. Er blijkt dat er een commercial wordt opgenomen.
We komen er niet achter waar het voor is, maar wel grappig om te zien.

Daarna gaan we terug en blijven de rest van de middag in het hotel.
Aangezien we niet echt hebben geluncht en Mick zich wel redelijk voelt, rijden we rond een uur of vier naar V & A Waterfront.
Mijn moeder had verteld dat ze daar vorig jaar heel lekker in een Belgisch restaurant had gegeten. Het leek ons wel leuk om daar even heen te gaan.
We bestellen er Springbok en delen het gerecht. We zien in de haven waar we op uitkijken nog een Cape Clawless Otter. Grappig om die zo nog even op zijn rug te zien drijven.

We zijn weer op tijd terug in het hotel. Ik kan moeilijk inschatten of Mick al voldoende hersteld is om vanaf morgen weer te vliegen. Ik heb morgenochtend de dokter weer laten komen om te bepalen hoe het er voor staat....
Vandaag zijn we dus veel in het hotel geweest. Dat was wat saai, maar ik heb wel de indruk dat Mick zich aan het einde van de dag beter voelt dan de dagen hiervoor en dat is nu even het belangrijkst.

<< naar dag 24 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 26>>