Zuidafrika 2012
Where2Go

15 Knysna - Oudtshoorn

16 augustus 2012

overnachting: Yotclub Bed & Breakfast, Oudtshoorn


Knysna - Oudtshoorn

We doen vanochtend rustig aan. We moeten niet al te ver rijden en het is ook wel eens lekker om de dag relaxed te beginnen.
We ontbijten in het appartement en daarna gaan Marisol, Mylla en oma even shoppen. Achter het haventje is namelijk een klein winkelstraatje met allerlei (toeristische) winkeltjes.
Mick en ik doen alvast alle spullen in de auto en gaan daarna uitchecken.

Inmiddels ik(Patric) ook contact gehad met de man die mijn GoPro had gevonden. Ik ben er de hele tijd vanuit gegaan dat het iemand was van de duikschool waar wij zelf ook mee hadden gedoken. Het blijkt toch iets anders te zitten. Deze man had namelijk met een andere school gedoken. Om te proberen te achterhalen van wie de camera was, heeft hij wat van de beelden van het begin gekeken en zag daarop de boot waarop Mick en ik hadden gedoken. Aan de hand van de boot wist hij van welke duikschool dit was en is daar gaan vragen of er bij hun iets bekend was.....
Als het goed is, is de camera inmiddels bij onze lodge in De Kelders aangekomen, maar bij gebrek aan internetverbinding heb ik het nog niet kunnen checken.

Als de dames uitgeshopt zijn, rijden we door Knysna en langs de lagune. Het ziet er allemaal heel mooi uit.
De rest van de rit is ook prachtig. De weg volgt de kust en gaat door de bergen waarbij we diepe kloven oversteken. Alles is ook ontzettend groen.
Gedurende de rit vormt zich achter ons steeds meer bewolking. Zou het slechte weer, waar we de hele vakantie al over horen dan toch echt gaan komen ? We krijgen steeds berichten over sneeuw in Johannesburg e.o. en storm en regen aan de zuidwest kant tot aan Kaapstad. Tot nu toe hebben we prachtig weer gehad....
Voor ons is de lucht ook nog grotendeels blauw en als we dichter bij Oudtshoorn komen zien we dat er op de toppen van de bergen veel sneeuw ligt.

Als we in Oudtshoorn aankomen rijden we direct door naar de Safari Ostrich Showfarm. Hier hebben ze (naast de commerciële boerderij) een gedeelte waar je een rondleiding kan krijgen langs een aantal struisvogelsoorten.Oystrich
Ook kan je er zelf op een struisvogel rijden. Dit laatste is natuurlijk het belangrijkste voor Mick en Mylla.
De rondleiding is wel aardig en krijgen wat uitleg over de struisvogel en de geschiedenis van de houderij daarvan.Oystrich

Als we uiteindelijk aankomen bij de plek waar M&M mogen gaan rijden, kunnen we eerst allemaal op een groot mannetje zitten om een foto te nemen.
Daarna is het tijd om te gaan rijden!
Mylla mag eerst en ze doet het heel goed . Ze houdt zich aan de vleugels vast en zet moet een beetje achterover hangen. Er lopen twee mannen achteraan, die de stuisvogel een beetje laten rennen en kunnen Mylla eventueel opvangen, mocht ze naar achter vallen.
Daarna is Mick aan de beurt en voor hem vangen ze een groot mannetje. Hij klimt er op en ook hij blijft goed zitten....

Na deze tussenstop rijden we door naar het guesthouse voor vandaag. We worden opgewacht door een mevrouw die ons door het huis rondleidt. Aangezien we alledrie de kamers hebben gereserveerd, is het hele huis van "ons".
Het is een groot oud huis uit de tijd dat de struisvogelverenindustrie booming was (half 19e eeuw). Het is wat kitscherig ingericht, maar is wel sfeervol.
Ook heeft het een grote tuin, waar een stroompje doorheenloopt. Vlakbij een klein dammetje staat een hide-out waar je otters kunt zien. Ze komen echter nog niet tevoorschijn. Misschien later nog maar eens proberen.

In de lounge-kamer krijgen we koffie en thee en praten we even bij.
We kijken ook nog een stukje van de DVD die we hadden laten maken bij de Canopy-tour. Erg leuk gedaan !

Na een tijdje besluiten we om toch nog naar de Cango-caves te gaan. Dat is ongeveer een half uur rijden en we kunnen dan nog precies mee met de laatste tour.
Over de kronkelige bergweg rijden we er heen en we zijn nog precies op tijd.
Met een klein groepje worden we door een gids meegenomen en hij verteld ons eerst hoe zo'n 750 duizend jaar geleden de eerste mensen in het begin van deze grotten woonden.
Daarna neemt hij ons via smalle paadjes mee naar een aantal "zalen". In die zalen zijn diverse stalagnieten, stalagtieten en stalagmieten (=complete zuil) te zien. In sommige rotsformaties kan je met een beetje fantasie figuren zien, zoals een arend die een jong voedt, het Disney-kasteel, een duivel, etcCango Caves
In een hele grote zaal zingt de gids een afrikaans lied om zo de akoestiek te laten horen. Het klinkt heel mooi en het is bijzonder dat hij niet hard hoeft te zingen om het toch heel duidelijk te laten horen. Hier is geen microfoon en versterking bij nodig. Het is maar goed dat niet alle zalen zo zijn, anders zou ik nog zonder werk komen.....
Als we terugrijden regent het een klein beetje. Hopelijk is dit geen voorbode voor de rest van de vakantie.

Aangezien we niet echt hebben geluncht gaan we na terugkomst in Oudtshoorn direct eten.
We bestellen een aantal verschillende dingen die we met zijn allen delen. Uiteraard nemen we hier Stuisvogel, maar we bestellen ook Krokodil. Mick kan hier eindelijk een keer Boboti nemen. Daar wacht hij al heel de vakantie op, maar stond nu toe nog nergens op het menu.
De struisvogel is supermals. Aan het vlees van de krokodil zit niet zo heel veel smaak, maar door de gebruikte kruiden smaakt het toch wel prima. De Boboti is anders als thuis, maar het smaakt heerlijk...

Terug in het guesthouse gaan we nog even loungen en werken we o.a. dit reisverslag bij.

<< naar dag 14 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 16>>