Canada and USA 2010
Where2Go

24 Kaapstad

25 augustus 2012

overnachting: Mandela Rhodes Place, Kaapstad


Mick heeft vannacht gelukkig goed doorgeslapen. Hij blijft ook redelijk lang doorslapen. Dat helpt in ieder geval altijd goed met beter worden......

Als ik 's ochtends de gordijnen open, zie ik dat het geregend heeft en dat er nog steeds veel bewolking is. Daarom blijven we eerst nog maar even "thuis".
Marisol, Mylla en mijn moeder zijn inmiddels weer thuis in Nederland. Gelukkig is dat allemaal goed gegaan en hoef ik me daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken

Castle Of Good HopeAls het weer wat is opgeknapt, gaan Mick en ik naar Casteel, De Goede Hoop.
Dit is één van de oudste gebouwen van Kaapstad uit de tijd van de V.O.C.
Het is vlakbij ons hotel, dus we kunnen daar makkelijk even heen gaan.
Castle of Good Hope We lopen wat door de verschillende tentoonstellingszalen en door de verschillende gedeeltes van het kasteel. Er zijn allemaal dingen te zien uit de tijd van de V.O.C. en de boerenoorlog.
KanonEr wordt op de binnenplaats een demonstratie gegeven over hoe vroeger de kanonnen werden geladen en afgevuurd. Als het tijd is om dit kanon aan te steken, mag Mick dit doen. Het geeft een enorme knal en aan de voorkant komt een flinke vlam en rookwolk. Door de luchtdruk rijdt het kanon een stukje achter uit en de stapel blikken die voor het kanon waren opgestapel, liggen over het terrein verspreid.

Als we genoeg hebben gezien, gaan we terug naar de auto. Als we aan komen lopen, wijst één van de parkeerwachten me er op dat ik een lekke achterband heb. Toen ik de auto had gekregen, heb ik niet gecheckt of er een reservewiel in de auto lag. Gelukkig was dit wel het geval en de parkeerwachter verwisselt hem voor me.

Met een kleine vertraging rijden we dus alsnog naar het hotel. Daar zetten we de auto in de garage en gaan naar St.Georges Cathedral aan de overkant van de straat. Daar gaan we eerst in het café onder de kerk wat drinken en eten.
Daarna willen we in de kerk een kijkje nemen, maar deze blijkt nu gesloten...
We lopen terug naar ons hotelkamer waar Mick wat gaat uitrusten.

's Middags hadden we gezien dat er om de hoek een Japans Tapas restaurant zit. Daar gaan we 's avonds eten. We bestellen een paar sushi en yakitori gerechten, zodat we deze kunnen delen. We nemen niet te veel, want Mick heeft de laatste dagen toch nog niet zo veel honger.
We zitten aan de counter en kunnen zien hoe onze gerechten worden klaargemaakt. Ze maken het allemaal vers klaar en zijn ook in de weer met verse stukken vlees en vis. Waarschijnlijk verwachten ze later op de avond nog heel veel gasten.
Alle dingen smaken heerlijk en vooral de gegrilde beef is supermals.

Als we 's avonds terug zijn doet Mick nog een spelletje met Mylla op de Ipad. Dat deden ze de afgelopen dagen ook, maar toen zaten ze naast elkaar. Nu zit hij in Kaapstad, terwijl Mylla al weer thuis in Nederland is. Dat is toch nog wel een raar idee.

<< naar dag 23 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 25>>