Zuid Afrika 2012
Where2Go

Voorwoord

We hebben een hele tijd getwijfeld waar onze volgende reis heen zou gaan...
Zullen we weer eens terug gaan naar Australië? Daar zijn genoeg dingen die we nog willen bezoeken.
Ook in Amerika is nog veel te ontdekken.

Op één of andere manier wilde vooral Patric graag eens een land bezoeken met een andere cultuur. De vorige jaren zijn het toch voornamelijk Westerse landen geweest.
De globe heeft veel rondjes gedraaid voor we er uit waren.

Aangezien de kinderen (en wij zelf uiteraard ook !) veel hadden genoten van het zoeken naar wilde dieren in Canada, leek het ons wel mooi om dat weer te kunnen doen.

Uiteindelijk was Patric er wel uit. Zuid-Afrika moest het worden!

20111030-222417.jpg

Marisol zag dit echter eerst niet zo zitten...
Hoe zat het met de veiligheid? Hoe zijn de mensen daar? Kunnen we dit zelfstandig doen?
Na het één en ander lezen (en veel positive verhalen van Patric), zag ook zij wel mooie dingen aan een dergelijke reis.
Mick was direct enthousiast, maar Mylla zag erg op tegen eventuele inentingen….(achteraf bleek zij die niet nodig te hebben, dus dat was ook weer een meevaller)

Uiteraard willen we ook naar het Krugerpark. We willen daar een combinatie maken van een aantal nachten in een Private Game Reserve (met de bijbehorende safari-tochten … ) en zelf rondrijden in het park.
Voor de periode dat we zelf rondrijden, willen we ook graag IN het park blijven slapen. Er zijn hiervoor verspreid over het park een aanntal restcamps. Deze camps hebben meestal simpele huisjes met daarbij bv een restaurant en/of klein winkeltje. Veel van deze restcamps hebben een goede reden om te verblijven. Met name de ligging en directe omgeving. Het lijkt ons wel heel mooi als we 's nachts de wilde dieren kunnen horen als we in ons bed liggen.
Aangezien deze camps altijd snel vol zitten, wilden we hiervoor al snel wat reserveren (ook al hadden we nog geen vliegtickets geboekt).
Tijdens het uitzoeken, zagen we dat een 4-persoons huisje al niet meer te boeken was. Daarom hebben we maar alvast twee 2-persoons huisjes geboekt.
Zo hebben we in ieder geval alvast een boeking en we konden altijd nog schuiven in datum als dat nodig is. Dit blijkt vaak wel mogelijk te zijn als je al een reservering hebt. Op één andere manier is het moeilijker om er tussen te komen zonder reservering.

Op een gegeven moment zei Mylla dat ze het wel heel leuk zo vinden als oma Dijkema weer mee zou gaan. Dat was vier jaar geleden in Amerika ook goed bevallen. Wij vonden het prima en ook oma had daar veel zin in.
We moesten een aantal overnachtingsplaatsen omboeken voor een extra bed/kamer, maar dat ging allemaal zonder problemen.

Na veel lezen en uitzoeken hebben we geprobeerd om een route samen te stellen, waarbij we in iets meer dan drie weken de (voor ons) mooiste dingen te zien. Uiteraard hebben we weer wat lastige keuzes moeten maken, maar volgens ons is het toch weer aardig gelukt.

 

terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 1>>