Zuidafrika 2012
Where2Go

12 Durban - Port Elizabeth - Addo

13 augustus 2012

overnachting: Addo Dung Beetle Guest Farm


Durban - P.E. P.E. - Addo
Dit was ons uitzicht toen we wakker werden.
Durban

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt in de Belaire Suites, vertrekken we met de auto naar King Shaka International Airport. De auto leveren we af bij de car-rental en gaan dan inchecken.
Een vriendelijke assistente helpt ons met de tickets, want 2 van de 5 boardingpasses worden niet uitgeprint. Het is heel rustig op de luchthaven. We leveren onze koffers in en drinken nog wat. Als het tijd is om naar de gate te gaan, kunnen we gelijk naar het toestel. De vlucht vertrekt mooi op tijd en volgt de kust tot aan Port Elizabeth....

Als we iets meer dan een uur later geland zijn, volgt hetzelfde ritueel als in Johannesburg. We vragen nu wel meteen om een auto met een harde achterkant...Deze keer hebben we wel een echte 4-wheel drive....

Aangezien het weer nu nog goed is, besluiten we om vanmiddag naar de Daniell Cheetah Breeding Farm te gaan bij Kirkwood. Daar is Lies vorig jaar geweest en hoewel het in opzet een beetje amateuristisch oogt, is het speciaal dat iedereen een cheetah kan aaien, Ola.
Ola Ik blijf het wat eng vinden, want het blijft in basis een wild dier. Maar de kinderen vinden het prachtig! Ola voelt wel ruwer dan we hadden verwacht.
Het is wel heel apart dat we een aantal dagen terug nog een cheetah in het wild zagen jagen en dat we er nu een kunnen aanraken...
We komen ook nog langs een verblijf voor 2 nieuwe luipaarden, die later aan een fokprogramma gaan meedoen.
Het is even een leuke onderbreking van de reisdag.

Als we een stukje van de breeding farm vandaan zijn, zien we een aantal stokstaartjes naast de weg. Twee lopen er en één staat er op hun bekende manier op de uitkijk. Aabgezien we dachten dat ze met name in het noorden van het land zaten, hadden we niet verwacht ze tegen te komen.

Aan het eind van de middag komen we aan bij de Addo Dung Beetle Guest Farm. Dit is een guesthouse dat op een werkende citrusplantage staat. Overal hangen sinaasappels en citroenen aan de bomen.
We worden verwelkomd door Rod, de eigenaar. Hij is vanaf het moment dat we aankomen enorm behulpzaam en vriendelijk! We hebben de 3 bushcabins geboekt: 3 basic huisjes met rieten dakjes, midden in de bush. Er is electriciteit enĀ  warm stromend water, maar de douche en wc zijn buiten, netjes afgescheiden met een paalhekwerk.
We vonden deze locatie via tripadvisor, en het was zo goed aangeschreven dat we graag een nacht in deze bijzondere huisjes wilden slapen. Het uitzicht over de plantage is geweldig! Er zijn ook luxere huizen, maar we vonden dit veel leuker.

Van Rod kregen we voor elk huisje een zaklantaarn mee en hij regelde een tafel bij een restaurant in de buurt. We werden gewaarschuwd voor de grote porties, en daar was geen woord van gelogen. Vooral Patric kreeg een groot bord vol gigantische spare-ribs....

Na het eten rijden we terug naar onze huisjes. Hierbij valt direct op hoe donker het eigenlijk is. Tot nu toe hebben we nog niet ver in het donker gereden. Het was altijd maar een klein stukje in het stadje/dorp waar we zaten.
Nu moeten we echter zo'n 10 kilometer (deels verhard, deels niet) en er is uiteraard geen straatverlichting.
Gelukkig komen we goed bij de bush-cabins aan.
Ieder ging een kant op, want je kunt elkaars huisje niet zien. Nog even buiten naar de wc, goed hoofd bukken onder de rieten kap.

Binnen lekker onder de klamboe.......Mylla vond het wel een beetje eng, want op onze klamboe zat een enorm insect. Die legde echter al snel het loodje, omdat we voor de zekerheid insectenverdelger hadden gespoten. Het is hier wel geen malaria-gebied, maar toch....

<< naar dag 11 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 13>>