Zuid Afrika 2012
Where2Go

21 Kaapstad - Cape Peninsula

22 augustus 2012

overnachting: Mandela Rhodes Place, Kaapstad


Het weer ziet er vandaag redelijk uit. Er is wel wat bewolking, maar ook behoorlijk veel blauwe plekken.
We willen proberen om de Tafelberg op te gaan. De kabelbaan is open, maar we zien dat er toch flinke wolken om de berg zitten. Aangezien het er op lijkt dat op het Kaapse schiereiland het weer er beter uitziet, besluiten we om nu nog niet de Tafelberg op te gaan. Dat blijkt een g0ede keuze te zijn, want we rijden het mooie weer tegemoet en hebben de rest van de dag schitterend weer.

We rijden eerst naar Muizenberg en volgen vanaf daar de kustweg met de klok mee. We maken een korte tussenstop bij een strandje. Hier staan allemaal leuke gekleurde badhokjes.

Hierna vervolgen we onze weg tot aan Boulders Beach.
Daar gaan we eerst naar het strand. We kruipen onder en klimmen over de rotsen heen en komen uiteindelijk op een mooi stukje strand uit.
Boulders Beach
Het zijn er niet zo veel als gisteren, maar op verschillende plaatsen komen we wat pinguins tegen.
We komen een ander Nederlands gezin tegen en maken een praatje. Ze hebben voor een deel dezelfde route als wij gevolgd, maar met net wat andere accenten en overnachtingsplaatsen.
Pinguins Boulders BeachAls we hier uitgekeken zijn, lopen we terug naar het begin en volgen vanaf daar de boardwalks. Hier is het een stuk drukker met toeristen. Dat komt doordat je hier via een korte route veel pinguins kan zien.

We vinden het leuk om ze weer van zo dichtbij te zien, maar vonden de plek bij Stony Point gisteren wel wat leuker.

Na nog een aantal kleine dorpjes komen we aan bij Cape Point N.P.
We rijden door het park en zien nog een aantal struisvogels en bokken.

Cape PointAan het einde gaan we eerst naar boven naar Cape Point. Mick en Mylla willen wel graag met de funiculair (soort kruising tussen een treintje en een kabelbaan). Ik (Patric) besluit om daarmee omhoog naar de vuurtoren te gaan. We kunnen dan lopend naar beneden gaan. Marisol en oma gaan niet mee. Zij kopen wat te drinken en wachten tot we weer terug komen. Cape Point
Als we met het treintje boven zijn aangekome, lopen we ook het laatste stuk via de oude trappen. Zo komen we tot aan de voet van de vuurtoren. Vanaf boven hebben we heel mooi uitzicht over de verschillende delen van het park.
We lopen via het pad weer terug naar beneden en daar zitten Marisol en oma lekker van het zonnetje te genieten.

Mick wil ook nog wel naar Kaap de Goede Hoop lopen. Vanaf hier gaat daar een wandelpad heen.
Aangezien dat wat te zwaar is voor oma's knieen, spreken we af dat de rest er met de auto heen gaat, zodat we daar Marisol en Mick weer ontmoeten.
Aangezien het toch al weer wat later in de middag begint te worden, is dat ook wel beter. Als we heen en terug zouden lopen, zou het toch wel wat aan de laten kant worden.

Vanuit de auto zien we nog een paar struisvogels vlak langs de weg.
Wat verder tegen de bergen zien we nog een troep bavianen.
Bij De Kaap wachten we en na een tijdje zien we Marisol en Mick van hoog boven ons naar beneden komen. Ze hebben een mooie wandeling gehad en heeeel veel klipdassies gezien. Ook moesten ze vlak langs een struisvogel die net naast het pad stond te eten.
We genieten nog even van deze mooie beroemde plek.Kaap De Goede Hoop
Dan is het wel weer tijd om terug richting de stad te gaan. Dit doen we via de westkant van de Peninsula en zien dat deze wat ruiger is dan de oostkant.
De plaats Misty Cliffs doet zijn naam wel eer aan. De opspattende spray van de Atlantische Oceaan hult de kliffen en rotsen in een mistige waas.

Als we weer vlak bij het hotel zijn, zien we dat de bewolking ronde de Tafelberg inmiddels is opgetrokken. I.v.m. de sluitingstijd van de kabelbaan is het nu te laat om nog naar de top te gaan.
We hopen dat het morgen mooi weer is, zodat we dat dan kunnen gaan doen...

<< naar dag 20 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 22>>