Canada and USA 2010
Where2Go

26 Kaapstad

27 augustus 2012

overnachting: Mandela Rhodes Place, Kaapstad


Als ik 's ochtends wakker wordt, zie ik dat het weer veel beter is dan gisteren. Op de Tafelberg ligt nog wel een kleedje, maar er is ook heel veel blauwe lucht te zien. Mick slaapt nog lekker door en ik pak alvast onze bagage in, aangezien ik hoop dat we vandaag naar huis kunnen.
Ik heb om 9.00 de dokter laten komen en Mick wordt pas vlak daarvoor wakker. Hij wordt onderzocht en de dokter ziet dat zien sinussen al flink zijn verbeterd. Hij verklaard hem dus "Ready-to-fly". Mick is erg opgelucht, want hij wil inmiddels ook wel graag terug naar huis naar de rest van de familie.
Ik informeer de reisverzekering en zij zullen de terugvlucht gaan regelen. Aangezien ik er op vertrouw dat dit wel vandaag zal zijn checken we uit en gooien we de spullen in de auto. We laten de auto nog even in de garage staan en gaan eerst een stukje wandelen over Goverment Ave. Deze laan begint naast St.Georges Cathedral en we komen langs een aantal regeringsgebouwen, een grote bibliotheek en het S.A. Museum.
Ook lopen we door de Company Gardens waar we heeeel veel duiven en eekhoorn ziens. We zien een aantal watervogels die wel wat lijken op Nijlganzen. maar met langere poten en een lange snavel, zoals een Ibis.
Het is een leuke wandeling en het is inmiddels al weer behoorlijk warm geworden.

ShandizWe gaan daarna nog even naar de 7e verdieping van ons hotel. Daar zit naast het zwembad het restaurant Shandiz.
Mick nam daar nog een Virgin Colada. Die vondt hij laatst ook zo lekker....
Gelukkig voelde hij zich nu prma, zodat we toch nog wat leuke dingen konden doen.

2 Oceans AquariumWe rijden voor de 3e keer in een paar dagen naar V & A Waterfront (is maar 5 a 10 minuten). Dit keer om naar het Two Oceans Aquarium te gaan. Ook al zijn we in Durban naar een vergelijkbaar aquarium geweest, het is toch een leuk uitje en er zijn een aantal mooie dingen te zien.2 Oceans Aquarium2 Oceans Aquarium
Terwijl Mick zijn topografie-kennis aan het testen is, wordt ik gebeld door de reisverzekering. Helaas is er vandaag geen vlucht bechikbaar, maar we kunnen morgenavond met KLM terug naar Nederland.
Ik informeer Marisol even en zei zal nog een extra nacht voor mij boeken in hetzelfde hotel als de laatste dagen. Via internet is er een goedkoper tarief en nu Marisol het doet, kunnen Mick en ik ons nog een tijdje hier vermaken, zonder op zoek te moeten naar een internet-acces point.

RockhoppersTerwijl we rondlopen, komen we nog in een opstopping terecht. De Rockhopper Penguins zijn namelijk een ommetje aan het maken met hun begeleiders. Dit doen ze hier dus gewoon over het normale wandelpad....
Mick vindt het erg grappig en loopt gezellig mee. Als ze bij hun verblijf zijn aangkomen tilt één van de begeleiders ze er weer terug in. Mick helpt nog even mee om de weg te blokkeren, als er een pinguin wil ontsnappen.

Later kunnen we nog even kijken bij het voeren van de Stingrays en de zeeschildpadden. Dit wordt met de hand gedaan door twee duikers die het enorme bassin in gaan.
In dit bassin zitten o.a. ook een aantal Ragged Tooth Sharks. Het is dus maar goed dat één van de duikers ter bescherming een wapen bij zich heeft.
Dit wapen is een:.........stok
Deze is ongeveer 50 centimeter (?!?!?!) lang.
Blijkbaar is het toch wel voldoende en behendig worden de haaien een beetje weggeduwd als ze te dicht in de buurt komen.

Na het bezoek lopen we nog even rond op het V & A Waterfront. Het is nog steeds prachtig weer (wat een verschil met gisteren) en het ziet er heel gezellig uit.
V & A Waterfront

Na een tijdje gaan we terug naar het hotel: "Hallo, hier zijn we weer".
Dit keer krijgen we een kamer in een andere vleugel. Daar hadden we nog niet gezeten. De kamer is weer prima in orde !

Mick en ik hebben allebei niet zo zin om in een restaurant te gaan eten. We halen daarom wat bij Nando's (= Portugese take-away) en eten dat lekker op de kamer op.

<< naar dag 25 terug naar begin Zuidafrika terug naar begin pagina naar dag 27>>