Nepal & Bhutan 2014
Where2Go

18 Kathmandu

25 april 2014

overnachting: Hotel Friends Home, Kathmandu


Vanochtend heeft Rob eerst al zijn spullen vast ingepakt. Hij vertrekt straks namelijk weer via Singapore naar Sydney.
We hebben nog wat tijd over, dus willen nog even een rondje door Thamel lopen. Bij de uitgang van het hotel staat Hari en zegt dat hij straks weer terug is om Rob op te halen.
We lopen weer wat door de verschillende straten die al weer aardig tot leven beginnen te komen. Overal zijn weer marktkraampjes en winkeltjes met van alles: kruiden, fruit, vlees, vis, groente, etc, etc. Daartussen ook genoeg souvenirs voor alle toeristen. Kortom; van alles door elkaar dus. We lopen tot Durbar Square en vandaar weer terug waar we nog even ergens in een "binnentuin"-restaurant zitten voor een Nepali-thee. Dit is erg lekker, dus ik moet straks misschien nog maar even kijken voor een zakje met de kruiden om dat thuis ook eens te kunnen maken.Daarna gaan we terug naar het hotel en halen Rob's spullen op.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bij de uitgang van het hotel is Hari echter nergens te bekennen. We wachten een kwartiertje, maar dan pakt Rob toch maar 1 van de andere taxi's die in de straat staan te wachten. Hij wil tenslotte niet te laat op het vliegveld zijn.
We nemen afscheid en Rob vertrekt met de taxi......

Ik was nog even het lijstje van mijn collega doorgelopen en zag dat daar ook nog Durbar Marg op stond. Hier waren we nog niet geweest en redelijk dichtbij. Ik liep daar dus nog even heen en dat was toch wel weer heel anders dan de straten waar we tot nu toe geweest waren. Er waren brede wegen, met aparte stoepen aan de zijkanten. Ook al was er heeeeel veel verkeer, het was toch wel iets georganiseerder. Er waren in dit deel van de stad wat grotere hotels, een paar bankgebouwen, winkelcentra en veel grote (kleding)winkels. Ook overal koffie-bars en andere eet- en drinkgelegenheden. Het was niet echt een mooie buurt (dus geen foto's :-)), maar wel leuk om even door te lopen.
Ik wil nog even een timelapse maken bij een heeeeeel druk kruispunt, maar als ik mijn camera pak, komt er een militair naar me toe (!???!) die zegt dat ik hier geen foto's mag maken. Heel vreemd.....maar het leek me beter om maar niet een discussie aan te gaan....

Na een tijdje loop ik terug richting de wijk waar ons hotel zit en lunch eerst bij het Kaiser Cafe. Ik ga daar nog even wat lezen en doe lekker rustig aan.
Op weg naar het hotel koop ik kruiden voor Nepali-thee. Ik ben benieuwd of ik de juiste heb.......

's Middags loop ik nog wat door Thamel. Ik probeer tussenstraatjes te pakken die we eerder nog niet hebben genomen. Zo zie ik toch weer wat andere dingen.
Inmiddels voel ik me hier al aardig "thuis", dus de drukte en chaos lijkt wat normaler en ik kan ook al beter mijn weg vinden in alle straatjes die kris-kras door elkaar lopen.

Tijdens mijn wandeling van vanochtend, zag ik in Durbar Marg nog een restaurant die op het lijstje stond van de vriendin van mijn collega: Mezze by Roadhouse. Daar ben ik 's avonds gaan eten.
Het lijkt er op dat hier "young & hip" Kathmandu heen komt, dus ik val een beetje uit de toon, met mijn inmiddels gehavende uiterlijk..... Het eten was echter prima, dus in die zin was het een goede tip.

Inmiddels is mijn rugzak weer helemaal ingepakt en ben ik klaar om terug naar huis te gaan. Ik moet om ca. 5.30 uur richting het vliegveld, dus ga op tijd naar bed.

<< naar dag 17 terug naar begin Nepal & Bhutan terug naar begin pagina naar dag 19>>