Nepal & Bhutan 2014
Where2Go

6 Paro

13 april 2014

overnachting: Tashi Namgay Resort, Paro


Vandaag hebben we onze eerste hike gedaan. We gingen namelijk naar Taktsang Monestry (= Tiger's Nest). Deze tempel is gebouwd op een steile klif en we moeten zo'n 800 meter stijgen naar 3050 meter hoogte. Vanaf daar dan weer een klein stukje naar beneden naar de tempel zelf.
Het is een pittige klim. We doen het rustig aan en lopen door een fantastische omgeving met veel vlaggen, gebedswielen, etc.
Op een paar plekken hebben we al een mooi uitzicht op ons doel. Wat wel direct laat zien dat we nog een flink stuk te gaan hebben....
Halverwege drinken we nog even een kop thee en gaan dan weer verder. We stoppen vaak om foto's te nemen (of is het om uit te rusten ????).
Uiteindelijke komen we bij de tempel en kunnen we daar even rondlopen (geen fototoestel toegestaan). Het is ongelooflijk dat ze dit vroeger al op deze plek hebben kunnen bouwen.

Als we uitgekeken zijn lopen we rustig weer naar beneden. Dit is op een heel andere manier vermoeiend. Je raakt niet uitgeput, maar is wel zwaar voor je knieƫn en kuiten.
Halverwege hebben we lunch gehad en daarna weer gestaag naar beneden.
Het was een hele mooie wandeling.

Vervolgens zijn we naar een veld gereden waar een groep mannen aan het boogschieten was.
Dat is de nationale sport van Bhutan en aangezien Mick hier ook aan doet, was het wel heel leuk om te zien hoe ze dat hier doen.
Veiligheid is wat minder aanwezig dan in Nederland. Er is wel een houten muurtje waar de mannen achter kunnen schuilen, maar vaak staan ze gewoon vlak bij de doelen waar op geschoten wordt. Als ze geschoten hebben, lopen ze langs de baan waar nog geschoten wordt (op ca. 140 meter !!) naar het doel om hun pijl op te halen. Vanaf die kant schieten ze dan met zijn allen op een doel dat op de plaats staat waar ze net vandaan geschoten hebben.
Ze proberen elkaar soms wat af te leiden en schreeuwen het uit als er een schot is gelost.
Op een gegeven moment komt er een schutter bij me staan om te kijken hoe ik sta te filmen. Hij kent maar een heel klein beetje Engels en ik leg hem uit dat mijn zoon ook aan boogschieten doet en laat wat foto's daarvan op mijn telefoon zien. Volgens hem moest ik Mick maar eens meenemen.......

Op weg naar het hotel stoppen we nog even bij een stupa met boeddhistische tempel. Er zijn hier verder vrijwel geen mensen en het is heerlijk rustig. Terwijl Rob probeert wat lokale vogels te fotograferen, loop ik even de tempel in (schoenen uit !). Binnen zitten een stuk of 15 monniken te mediteren. Het geluid wat ze hier bij maken is heel erg mooi. Een diep laag gemurmel van de gebeden die ze allemaal door elkaar heen opzeggen. Heel indrukwekkend. Jammer dat je hier binnen geen opnames mag maken.
Sommige monniken knikken vriendelijk naar me en ze vinden het helemaal niet erg dat ik even bij ze kom zitten....

Al met al een mooie afsluiting van de dag.

<< naar dag 5 terug naar begin Nepal & Bhutan terug naar begin pagina naar dag 7>>