Nepal & Bhutan 2014
Where2Go

7 Paro

14 april 2014

overnachting: Tashi Namgay Resort, Paro


Vandaag hebben we een redelijk rustige dag gehad. We zijn inmiddels al aardig gewend aan het rustige tempo hier. De eerste dag viel ons op hoe langzaam onze gids liep, maar inmiddels weten we dat dat ook wel het beste is met al die hoogteverschillen. Ook is er hier eigenlijk niets om je voor te haasten.
Na het ontbijt zijn we weer naar het Paro Tsechu festival gegaan. Daar hebben we op ons gemak verschillende (gemaskerde) dansen gezien. Ook vandaag kwam iedereen weer in hun mooiste kleding, dus met het mooie weer was dat een heel kleurrijk gezicht.

Tijdens de lunch waren er speciaal voor ons (naast het gewone buffet) twee Bhutanese gerechten gemaakt. Vooral de rode Chili was heel erg lekker. Hij is iets minder heet dan de Ema Datshi (=Chili & Cheese), maar wel veel smaakvoller doordat hij kruidiger is. Ema Datshi is eigenlijk alleen gewoon heeeel heet.....

Na de lunch hebben we nog even de laatste inkopen gedaan voor onze trek die morgen start.

Vervolgens zijn we naar het National Museum gereden. Vroeger was dit een wachttoren van de Paro Dzong en ligt daar dus een stukje boven.
Het hoofdgebouw is een aantal jaar terug door een aardbeving flink beschadigd.
Ook al is het al wel voor een groot deel hersteld, het museum zit nu in een bijgebouw.
Je zit hier wat hoger, dus heb je vanaf hier een heel mooi uitzicht over de vallei.

De rest van de middag zijn we nog langs een aantal tempels gereden. Zo hebben we de meest interessante dingen van de Paro vallei wel gezien.
Als laatste vandaag hebben we onze backpacks heringedeeld. Morgen gaan we zes dagen op trek, dus alles moet een beetje logisch zijn ingedeeld.
Hopelijk nu nog een lekkere nachtrust, want in de tent op een matje zal het de nachten daarna wel wat minder comfortabel zijn :-).
De laatste nachten zijn in ieder geval een stuk beter geweest dan in Nepal. Hier is het een stuk rustiger. Wel lopen er overal zwerfhonden maar niet dicht bij het hotel, dus daar heb ik gelukkig geen last van.

 

<< naar dag 6 terug naar begin Nepal & Bhutan terug naar begin pagina naar dag 8>>