Nepal & Bhutan 2014
Where2Go

19 Kathmandu - Amsterdam (Patric)

26 april 2014

Ook voor mij is het vandaag tijd om naar huis te gaan. Ik heb een vroege vlucht, dus moet op tijd mijn bed uit. Bijna al mijn spullen staan al klaar, dus ik neem een douche (gelukkig is deze ook nu weer warm !!) en stop de laatste spullen in mijn tas.
Aangezien Hari gisteren Rob niet was komen ophalen (of in ieder geval te laat, zodat wij al weg waren) heb ik er niet veel vertrouwen in dat hij vandaag wel komt. Als ik bij de receptie vraag of ze voor mij een taxi willen laten komen, geeft een man van het hotel aan dat hij me wel kan brengen. Gewoon voor hetzelfde bedrag als een taxi kost. Maar op het moment dat we dit aan het bespreken zijn, komt er een taxichauffeur binnen, die zegt dat Hari hem gestuurd heeft......
Het blijkt dat Hari gisteren een ongeluk met de auto heeft gehad, waardoor hij niet kon komen. Deze chauffeur spreekt vrijwel geen Engels, dus ik kom er niet echt achter hoe het met Hari zelf is.

Het is vroeg, dus nog redelijk rustig op de weg. We zijn dus vrij snel bij het vliegveld. Dit is nog gesloten (!?!), dus er staan al behoorlijk wat mensen voor de deur te wachten.
Na een tijdje gaan de deuren open en kunnen we naar binnen om in te checken.
Dit gaat allemaal vrij vlot en niet veel later zit ik in de wachtruimte aan mijn ontbijt.
Gelukkig ziet het er vooralsnog naar uit dat er geen vertraging is......
Inmiddels had ik via SMS al van Rob gehoord dat hij inmiddels al weer in Sydney is, dus dat is ook alllemaal goed gegaan.

Als ik door de douane ga, moet ik nog even een formulier met "departure information" invullen. Hier valt me op dat er bij "geslacht" een opvallende derde keuze is .

Mijn vlucht vertrekt op tijd en verloopt grotendeels rustig.
Ik zit niet bij het raam, maar tussendoor kan ik ook nu de westelijke uitlopers van het Himalaya gebergte mooi zien.

Op de luchthaven van Istanbul kan ik direct doorlopen naar het volgende toestel. Ook deze vertrekt aardig op tijd en dit laatste stuk gaat redelijk vlot voorbij.
Nog even wachten op mijn rugzak en dan snel naar buiten.
Daar staan Marisol, Mick, Mylla en mijn moeder al op me te wachten.

Het was een fantastische trip, maar het is toch ook wel fijn om weer bij hun terug te zijn !
Als ik thuis aan kom, hebben ze in de hele wijk vlaggen voor me opgehangen. Dat is nog eens leuk thuiskomen. Blijkbaar is iedereen toch wel blij dat ik weer terug ben !!!
(het lijkt mij tenminste gewoon toevallig dat het ook Koningsdag is en dat niet daar al die vlaggen voor zijn.......)

 

 

 

 

 

 

<< naar dag 18 terug naar begin Nepal & Bhutan terug naar begin pagina