Nepal & Bhutan 2014
Where2Go

10 Tshalunang valley - Thimphu

17 april 2014

overnachting: Bhutan Suites, Thimphu


We rijden met de auto via een hele mooie vallei. Het is heel anders dan wat we tot nu toe hebben gezien. Het is hier heel groen en verspreid staan er wat huizen, boerderijen, een schoolcomplex, etc.
Hier tussendoor liggen een heleboel terrassen met verschillende gewassen.
Doordat we aan het einde van de trek al onze spullen achter in de auto hebben gelegd, hebben we hier geen foto's gemaakt.
We genieten dus maar gewoon zelf van deze mooie omgeving.
De weg is kronkelig en niet al te best, dus we worden wel aardig door elkaar geschud, maar Mr.Tsring rijdt rustig waardoor het goed uit te houden is.

Na een tijd rijden komen we in Thimphu aan. Het is niet te vergelijken met andere (Westerse) landen, maar dit is toch wel een behoorlijk grote stad. Het valt op dat er op heel veel plaatsen gebouwd wordt.
We stoppen nu nog nergens, maar rijden direct door naar het hotel. Bij het hotel worden we opgewacht door Mr.Chorten Namgay. Dit is de eigenaar van Bhutan Travel Bureau, via wie wij onze reis door Bhutan hebben geboekt.
Hij was geïnformeerd dat wij onze trek hadden ingekort en kwam bespreken hoe wij nu het beste de rest van onze tijd in Bhutan konden indelen. We hadden nu tenslotte wat extra tijd om wat meer van het land te zien. Thimphu is een redelijk grote stad, maar om hier nu 3 extra dagen te blijven zou eigenlijk zonde van de tijd zijn.
Ik laat weten dat ik wel graag naar de Haa-vallei zou willen. Ik meende dat we dat eventeel de laatste dag wel zouden kunnen doen. Omdat we nu toch langer in Thimphu zouden zijn, zouden we dan 's ochtends vroeg al kunnen vertrekken en richting Haa rijden. Daar dan lunchen en in de middag door naar Paro.
Ook al is het in kilometers wel te doen, het zou volgens Chorten beter zijn om daar dan ook te overnachten. Door de kronkelige bergweggetjes zou het toch wel een hele lange dag in de auto zijn.
Naast mijn eigen voorstel, geeft hij aan dat hij ook kan proberen om één of twee overnachtingen in Punakha te regelen zodat we ook net wat meer naar het oosten konden gaan.
We spreken af dat wij de rest van de dag wat dingen in Thimphu zullen gaan bekijken en dat we dan aan het einde van de dag horen wat hij heeft kunnen regelen. Bhutan is niet een land waar je heel makkelijk spontaan van de ene plek naar de andere kan gaan, dus dit is blijkbaar voor hen wel een "big deal" .

Wij krijgen eerst nog een heerlijke lunch.
Omdat we wat later zijn, maken ze het nog speciaal voor ons en het is heeeel veel. Ze blijven komen met schalen......
Na de lunch gaan wij eerst nog naar de kamer om lekker te douchen. Dat is wel heel lekker na een paar dagen zonder te hebben moeten doen.
Vanuit onze kamer hebben we uitzicht op een groot grasveld bij een school. Het is een behoorlijk eindje van ons vandaan, maar met de zoomlens van Rob, lijkt het een stuk dichterbij.
Als we klaar zijn, gaan we een "Rondje Thimphu" doen.
We rijden eerst naar de Broadcasting Tower. Deze staat hoog op een heuvel, zodat je een heel mooi overzicht over de stad hebt. Omdat het hier hoog is (en veel wind staat) hangen hier ook duizenden gebedsvlaggen. Overal waar je kijkt hangen de gekleurde vlaggen.

Vervolgens rijden we een klein stukje naar beneden en gaan we naar de Takin Zoo.
Het is echt een mini dierentuin, maar het is wel leuk om het Nationale Dier van Bhutan te zien. Ze zien er wat vreemd uit. Een soort kruising tussen een koe en een bok. Hij heeft ook wel wat weg van een buffel.

Daarna lopen we lopen nog een rondje door het centrum van Thimphu. Even door een straat met allemaal kraampjes waar ze allemaal souvenirs verkopen. Dit zijn allemaal dingen die in Bhutan gemaakt zijn en in sommige kraampjes zijn ze zelfs nog wat dingen aan het maken.
Het is wel vreemd dat ze in bijna alle kraampjes dezelfde dingen verkopen....
Ook lopen we nog even langs Clock Square. Ik "ken" dit plein van de documentaire over Blof die daar samen met Bhuthanese muzikanten een concert hebben gegeven.
Wel is het inmiddels gaan regenen, waardoor alles een beetje somber lijkt.

We sluiten de dag af met een heerlijk diner in het centrum van Thimphu. Hier proeven we ook Ara, een lokale rijstwijn.
Inmiddels was ook zeker wat we morgen zouden gaan doen: richting Punakha.
Nog niet alle hotels waren bevestigd voor de komende dagen, dus het was nog een verrassing hoe de komende week er uit zou zien.

 

.....en we slapen in een heerlijk warm bed..........

 

<< naar dag 8-10 terug naar begin Nepal & Bhutan terug naar begin pagina naar dag 11>>