Nepal & Bhutan 2014
Where2Go

4 Bhaktapur

11 april 2014

overnachting: Shiva Ghuest House, Bhaktapur


Het was een heel onrustige nacht. Nadat de menigte het plein had verlaten, werd de hele nacht de klok om het uur geluid en constant blaften er zwerfhonden. Shiva Ghuest House (1) is een prima hotel prima, maar je moet wel wat voorzorgsmaatregelen nemen tegen de geluidsoverlast. De oordopjes kwamen dus wel goed van pas :-).
Ondanks de onrustige nacht, voelde ik me al wel een heel stuk beter. Het lijkt er op dat ik mijn jetlag inmiddels dus onder controle heb.
Een goed ontbijt ging er wel in en de rest van de dag hebben we besteed met het bekijken van Bhaktapur.
Het is echt een oude stad met overal tempels en gebedshuizen en -stenen. Vooral het Hindoeïsme is heel veel aanwezig. Constant zijn er mensen (met name oude vrouwtjes) die langs al die plekken lopen en daar hun rituelen uitvoeren.
Ik heb inmiddels gemerkt dat de Nepali wel vriendelijke mensen zijn. Ze blijven ook niet doordrammen om je wat aan te smeren. Uiteraard proberen ze hun spullen wel te verkopen, maar meestal als je 1 (of 2..) keer vriendelijk zegt dat je geen interesse hebt, laten ze je met rust.
Over het algemeen, lukt het ons wel goed om ze "af te poeieren". Op één keer na; ik stond op mijn gemak wat te filmen en voor ik het wist, had een "holy man" een rode stip op mijn voorhoofd gedaan en zaten er bloemetjes in mijn haar. Dit alles voor "good luck" natuurlijk. Wel wordt er verwacht dat je dan wat geld geeft, voordat deze voorspoed gaat werken ... ;-)

Toen we 's avonds op het plein nog wat foto's aan het nemen waren, had Rob opeens heel veel bekijks van een aantal kleine kinderen. Ze wilden heel graag voor de foto poseren.
Toen deze genomen was, lieten ze wel weten dat ze heeeeel graag chocola of een suikerspin wilden hebben. Normaal zijn we niet zo van het betalen voor het nemen van foto's, maar in dit geval zijn we toch maar overstag gegaan..... Iedereen blij: de kinderen hadden wat lekkers, de suikerspin-verkopers hadden wat verkocht en wij hadden leuke foto's.

We hebben veel van de stad gezien en veel lokale dingen. O.a. een marktje waar we nog wat fruit kochten.

Al met al een mooie dag die we afsloten met een lekker diner in het restaurant naast ons hotel. Hier konden we lekker in de tuin zitten eten.

Ons hotel was prima, maar ook hier hadden we soms koud water en moesten we 's avonds de zaklampen gebruiken. We wennen er al wat aan, dus we redden ons prima in de beperkte omstandigheden.

<< naar dag 3 terug naar begin Nepal & Bhutan terug naar begin pagina naar dag 5>>