Nepal_Bhutan 2014
Where2Go

 

Voorwoord

Nadat we in 2012 in Zuid Afrika toch wel een andere cultuur hadden ervaren, leek het ons wel mooi om dit weer eens te doen. Niet weer in Afrika, maar in ieder geval geen westers land.

Ik weet niet meer precies hoe we er bij zijn gekomen, maar op een gegeven moment zijn we op het spoor gekomen van Bhutan. Een klein Boeddhistisch land in de Himalaya. Ingeklemd tussen Tibet (China) en India.

vlag.jpg

Het leek ons wel wat om mooie wandelingen in het hooggebergte te maken en de cultuur van dit landje te ervaren.
Aangezien handboogschieten de volkssport van Bhutan is, werden er al direct plannen gemaakt om een toernooi o.i.d. te bezoeken en misschien zelfs te proberen om mee te doen. Mick is namelijk een hele fanatieke schutter en ook Mylla heeft het een tijdje gedaan.
Toen we echter wat zaken aan het uitzoeken waren, merkten we dat het toch wel erg lastig zou worden om zo’n reis te maken.
Het beste is om dit gebied te bezoeken in het voorjaar of najaar. In die periode hebben de kinderen eigenlijk nooit echt een lange schoolvakantie. En om nu alles in iets meer dan een week te proppen (incl. in- en uitvliegen) vinden we niet de beste oplossing.
Daarnaast is het niet een goedkoop land om te bezoeken. Vanuit de regering is een vast bedrag per dag bepaald dat je moet betalen om het land te mogen bezoeken. Daar zit dan wel alles bij inbegrepen, maar voor 4 personen loopt dit toch wel aardig op.
Marisol zei wel dat ik (Patric) anders maar alleen moest gaan, maar dat nam ik in eerste instantie niet echt serieus. We zouden vast wel een andere mooie lokatie vinden om te bezoeken……

Op één of andere manier, kwam deze trip ter sprake met Rob (Marisol’s broer én één van van mijn oude dienst-buddies). Hij zou dit gebied ook wel graag eens bezoeken !
Van het één kwam het ander en eigenlijk waren we er al heel snel uit dat we dit samen zouden gaan doen. Aangezien Rob enige jaren geleden naar Australië (Sydney) is geëmigreerd, is dit direct een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te ontmoeten. En Bhutan ligt redelijk halverwege tussen onze woonplaatsen in :-)

Inmiddels zijn we er uit wanneer we gaan en wat we willen doen. We zullen ongeveer 2 weken in Bhutan zijn en daar deels met de auto en een (verplichte) gids rondreizen, maar ook een trek van ca. 6 dagen doen. Ook zullen we proberen om een Boeddhistisch festival te bezoeken.
We ontmoeten elkaar in Kathmandu (Nepal) en hebben zo voor én na de dagen in Bhutan, dus ook nog de tijd om een beetje van de Kathandu-vallei te bekijken.

 

terug naar begin Nepal & Bhutan terug naar begin pagina naar dag 1>>