Canada and USA 2010
Where2Go

Southern Highlands

oktober - november 2005

Route

RouteOp één van de dagen zijn we samen met Rob een stuk naar het zuiden gereden.
We hadden eerst een mooie route uitgezocht en kozen daarbij een aantal dingen uit waar ook Rob nog niet eerder was geweest. Zo zou het voor hem ook een mooie tocht worden.
Eerst reden we dwars door Sydney en over de Harbour Bridge.
Harbour Bridge

Vervolgens volgden we Princes Highway (Highway 1) langs de kust naar bet zuiden. Daarbij kwamen we langs Wollongong, waar we een mooi uitzicht over zee hadden.
Wollongong Wollongong

Ongeveer 100 kilometer onder Sydney kwamen we aan in Kiama. Hier is een blow-hole doordat zeewater in een inham wordt geperst en door de enige uitgang (een gat aan de bovenkant) met kracht omhoog wordt gespoten.
Helaas waren de weersomstandigheden niet zo gunstig, waardoor de golven met onvoldoende kracht aan land kwamen. Daardoor kwam het water ook niet zo hoog.
Kiama blowhole

Na lekker uitgewaaid te zijn aan de kust, reden we nu verder het binnenland in. We reden over Saddleback Mountain, waar we op de top nog een paar paarden zagen staan. Met de diepte in de achtergrond zag dat er wel mooi uit. Ze hadden daar een mooi uitzicht.

Na een tijdje kwamen we uit in het Minnamurra Rainforest. Dit is een gematigd regenwoud waar grote, oude bomen staan met de typische begroeing van een regenwoud. Je kan er een wandelpad volgen door de mooie natuur en na een -stevige- klim bij een waterval uitkomen.Minnamurra falls

Carrington Falls Na deze wandeling zijn we verder de Upper Kangaroo Valley ingereden om nog twee watervallen te bekijken. De ene was Fitzroy Falls en de andere Carrington Falls.

Deze laatste was een smalle waterval die heel diep naar beneden viel.
Op zich was dit wel mooi, maar niet heel spectaculair. Wat meer bijzonder was, was dat we naar de top van de waterval konden lopen en vanaf daar de kloof in konden kijken.
In deze kloof hing laaghangende bewolking/mist, waardoor de groene omgeving heel sprookjesachtig werd. Dit was een heel erg mooi gezicht.

Carrington Falls Mist Carrington Falls Mist Mist

Het was uiteindelijk dus een hele mooie dag geweest, waar we veel van de mooie omgeving hebben gezien.
Tijdens één van de wandelingen zijn we ook nog een mooie Waratah tegengekomen. Dit is de State Flower van New South Wales, dus was wel toepasselijk.
Warratah

<< naar deel 1 terug naar begin Aus-N.Z. terug naar begin pagina naar deel 3 >>