Canada and USA 2010
Where2Go

Sydney - Christchurch (vliegen)

oktober - november 2005

Vanaf Sydney vlogen we met Virgin Pacific naar Christchurch in Nieuw Zeeland.
Het was een wat kleiner toestel en we konden vanaf de gate zien dat onze eigen koffers in het laadruim werden geladen.
Tijdens de vlucht ging het er wat minder formeel aan toe dan gebruikelijk. Dit paste wel bij het beeld wat we in ieder geval van de eigenaar Richard Branson hadden.

Het veiligheidspraatje was wat losser en halverwege de vlucht hadden de steward en stewardess een spelletje bedacht waarbij de mensen op de voorste stoelen van de linker en rechter rijen een wc-rol kregen. Deze moesten ze dan zo snel mogelijk doorgeven naar de mensen achter hen en deze weer aan degene daarachter, etc. De rij waar de rol het snelst helemaal achterin was, had gewonnen. De mensen op verliezende rij moesten na de vlucht helpen met het toestel opruimen
Onze rij had gewonnen, maar ik geloof niet dat de andere rij geholpen heeft :-)

De vlucht verliep verder zonder problemen en na iets meer dan 2 uur vlogen we over de toppen van de Southern Alps.
Southern Alps
Deze toppen zouden we gedurende de rondreis nog vaak te zien krijgen. We zijn helemaal rondom en door deze bergketen heen gereden in de twee weken dat we op het Zuidereiland waren.
De totale vlucht duurde ongeveer drie uur en vlak voor we in Christchurch gingen landen, begon de zon al onder te gaan.
Zonsondergang
We hadden voor deze eerste nacht een hotel geboekt vlakbij het vliegveld. Ook hadden we gezorgt dat onze huurauto daar al voor ons klaar stond. Dat was lekker makkelijk voor de volgende dag, als we echt op pad zouden gaan.

Voor de rest van de trip hadden we al wel een globale route in gedachten. We hadden, op deze eerste overnachting na, nog geen slaapplaatsen geboekt. Dit zouden we doen gedurende de trip. Zo waren we nog een beetje flexibel.
Het enige dat we al wel hadden geboekt was een overnight-cruise in de Doubtful Sound. Onze enige "verplichting" was dus dat we daar op de geplande dag moesten uitkomen.

Voor de overnachtingen had Marisol bedacht dat we dat in hostels konden doen. Zij had ons vooraf ingeschreven bij BBH (Budget Backpacker Hostels) network. Dit is een organisatie waarbij allemaal hostels en backpacker-hotels zijn aangesloten. We hadden naar Nederland al een boekje gestuurd gekregen met informatie over al deze hostels, zodat we tijdens de vakantie konden bellen om een plek te reserveren.
Aangezien ik (Patric) van hostels een beeld had van jeugdherbergen waar allemaal jongeren (al dan niet dronken) in slaapzalen sliepen, zag ik hier een beetje tegenop. Dit was echter niet terecht, want de meeste hostels in Nieuw Zeeland zijn fantastisch. Ze zijn goed schoon en het is leuk om elke keer weer in een andere omgeving te overnachten. Wij hadden altijd gewoon een slaapkamer voor 2 personen (met meestal eigen badkamer). Er was wel altijd een gezamelijke keuken en/of "huiskamer". Dit was wel leuk, want zo ontmoette je ook andere reizigers die soms leuke tips hadden.
Als je in Nieuw Zeeland gaat rondreizen is dit zeker aan te raden !

<< naar deel 7 terug naar begin Aus-N.Z. terug naar begin pagina naar deel 9 >>