Canada and USA 2010
Where2Go

Wanaka - Queenstown

oktober - november 2005

Route

Na onze inspannende dag van gisteren hebben we uiteraard heerlijk geslapen. Toen we de gordijnen open deden konden we genieten van het mooie uitzicht vanuit onze kamer. Dat is nog eens lekker wakker worden.
Wanaka
Na het ontbijt vertrokken we richting Queenstown. De omgeving was hier heel anders dan aan de andere kant van de Southern Alps. Hier was alles minder ruig en veel "lieflijker". Alles is wat glooiender en er zijn boomgaarden met allerlei soorten fruit. Vaak wordt in kleine winkeltjes direct het fruit verkocht. Of wordt er ijs van gemaakt ! :-)

Het was een heerlijke relaxte rit en na een kleine twee uur kwamen we in de buurt van Queenstown.

Voor de vakantie hadden we gezien dat je in de omgeving van Queenstown ook helicopter-vluchten kon maken. Dit leek ons wel wat.
De vlucht hadden we niet van te voren geregeld, omdat we het alleen zouden doen als het weer goed was, zodat we maximaal konden genieten.

Het was nu schitterend weer en ook de verwachting voor de volgende dag zag er goed uit. We reden dus maar direct door naar het vliegveldje van Queenstown.
We gingen naar Heliworks, de maatschappij die alle luchtopnames, verplaatsingen, lokatie-scouting, etc voor The Lord Of The Rings heeft gedaan. We hebben wat documentaires gezien over het maken van deze trilogie waarbij ze ook wat dingen over dit bedrijfje lieten zien. Dit leek ons wel een goede keuze, omdat ze ook het alleenrecht op een aantal specifieke landingsplekken hadden.
In een stralend zonnetje kwamen we aan en vroegen of er later vandaag of morgen plaats was voor een rondvlucht...

NU? Eh, ok!

Blijkbaar zaten we dus echt buiten het seizoen. We overlegden even hoe lang we wilden en wat we graag zouden willen zien. Aangezien ze de heli nog even wilden aftanken, konden we eerst nog even wat eten en daarna meteen de lucht in.

We zaten met z'n tweeën en de piloot in de heli. Ik nam plaats naast de piloot en Marisol stapte achter in. We kregen een headset op, zodat we met zijn drieën konden praten.
Het was de eerste keer dat we in een helicopter zaten, maar het opstijgen voelde heel natuurlijk en het is heel grappig dat je zo recht omhoog gaat.
We volgden eerst een stukje de Kawarau River en daarna richting de Remarkables.
Kawarau River Remarkables
Langs de rotswand klommen we steeds hoger. Door de ijle lucht moest de heli steeds harder werken om uiteindelijk bij de top te komen, waar nog een klein beetje sneeuw lag. We landden op een vlak stukje en stapten uit. Wel een beetje frisjes in ons T-shirt, maar het uitzicht maakte alles goed.
Top Remarkables View from Remarkables
Na deze korte stop gingen we verder. We vlogen langs Queenstown en volgden de kustlijn van Lake Wakatipu. De piloot gaf ons nog als tip om de weg naar Glenorchy te rijden, dat scheen een schitterende weg te zijn....Vanaf boven zag het er in ieder geval heel mooi uit.
We verlieten de kustlijn en vlogen weer over een bergketen.

LOTRUiteindelijk kwamen we uit bij Skippers Canyon. Hier is de beroemde scene opgenomen uit Lord of The Rings waar Arwen de Black riders van zich af schudt door een enrome golf op te roepen....

Eigenlijk hoorde bij deze rondvlucht maar één landing, maar waarschijnlijk was er niet zo veel te doen, want ook hier werd de helicopter aan de grond gezet.
Skippers Canyon
Aangezien dit één van de favoriete plekken van hem was, zette de piloot zelfs de motor uit, en hoorden we niets anders dan het kabbelende water en de vogels in de canyon. Werkelijk schitterend.

Nadat we hier een tijdje rustig hadden genoten, was het (helaas) weer tijd om terug te gaan.
Na een tijdje zijn we weer veilig geland bij het hoofdkwartier van Heliworks......Wat een prachtige ervaring !

Na deze fantastische vlucht zijn we de weg naar Glenorchy gaan rijden. Deze weg loopt mooi langs Lake Wakatipu en de helicopterpiloot had niets te veel gezegd...
Wat een prachtige weg...
Glenorchy
Na elke bocht weer een adembenemed uitzicht over Lake Wakatipu, constant veranderende vegetatie en hoogteverschillen...
Glenorchy

Na deze indrukwekkende dag zijn we eerst maar eens gaan uitrusten en vervolgens wat eten.
Als laatste van deze dag zijn we naar de Sky Gondola gegaan. Deze kabelbaan gaat naar Bob's Peak en van daar heb je een heel mooi overzicht over Queenstown en omgeving.
Aangezien we vanuit de helicopter al veel hadden gezien in het daglicht, zorgden we dat we nu aan het einde van de dag gingen. Zo konden we van daar de zonsondergang zien, wat weer een heel ander beeld op Queenstown gaf.
Met de laatste gondel konden we dan weer terug naar beneden.
Sunset
Sunset

Net als gisteren was dit wel weer een hele bijzondere dag !

<< naar deel 16 terug naar begin Aus-N.Z. terug naar begin pagina naar deel 18 >>