Canada and USA 2010
Where2Go

Doubtful Sound

oktober - november 2005

Route

Vandaag gingen we naar de Doubtful Sound. Daar gingen we een Overnight Cruise doen op de Fiordland Navigator.
Lake ManapouriOm daar te komen moesten we eerst met een boot Lake Manapuri oversteken. We stapten uit aan de meest westelijke punt van West Arm.

Lake ManapouriVervolgens konden we met een bus de Wilmot Pass over. Wilmot PassDit is een smalle bergweg die vanaf dit punt naar het meest oostelijke deel van de Doubtful Sound (Deep Cove) ging.

Aangezien er aan deze weg werd gewerkt, waren we nog wat te vroeg om de oversteek te maken. Bus Om de tijd vol te maken gingen we met de bus de Manapouri Underground Power Station in.
Dit is een ondergrondse krachtcentrale, die diep in de bergen is gemaakt. Uit stromend water wordt energie opgewekt. Om er te komen gingen we eerst met de bus een 2 kiometer lange spiraaltunnel in, die ons diep onder de grond bracht. Eenmaal aan het einde gekomen, stapten we uit de bus en kregen we een korte rondleiding bij de turbines.
Manapouri Underground Power Station Power Station Power Station

Het was een leuk extraatje, maar hier kwamen we natuurlijk niet voor !
Zodra de weg vrij was gingen we dus vlug de Wilmot Pass over. Van boven konden we Deep Cove al zien liggen.
Deep Cove
Eenmaal aan het einde van de weg aangekomen, lag de Fiordland Navigator al op ons te wachten. We konden dus direct aan boord.
Fiordland Navigator
We bleken geluk te hebben. We hadden namalijk geboekt voor een quad share bunk compartiment, maar doordat het zo rustig was, sliepen we hier dus gewoon met zijn tweeën.

We voeren door de het mooie fjorden gebied, waar de hoge begroeide bergen in het water uitkwamen.
Doubtful Sound

Een hele periode was het droog geweest, maar net toen wij aan boord gingen, begon het te regenen. En het is niet gestopt!

Aan de ene kant was het jammer, omdat we door de weersomstandigheden niet met kano's weg konden, maar aan de andere kant was dit wel het 'echte' gevoel van de Doubtful Sound. Dit weer maakt dat het er zo prachtig groen is!
Het leek wel of de kranen vol open gezet werden, werkelijk OVERAL stroomden de watervallen ineens weer.
Waterval Waterval Doubtful Sound
Het was een machtig gezicht om overal van de steile rotsen (soms wel 1 kilometer vrijwel recht omhoog) de watermassa's naar beneden te zien storten. Toen de motoren uit waren, was dat ook het enige dat we hoorden.

We voeren bijna tot aan de Tasman Sea en aan het einde zijn we weer gekeerd en zijn nog door verschillend armen gevaren.
Tegen het einde van de middag zijn we in een beschutte baai aangemeerd.
Gelukkig was het toen even droog en konden we nog even met een bootje met een klein groepje mensen wat rondvaren langs de bos/bergrand.

Na dit uitstapje gingen we dineren en hebben onze reiservaringen gedeeld met andere gasten op het schip.

Aan boord was ook een Marine Biologist met de bijnaam "Dolphin Dave". Hij vertelde allerlei interessante wetenswaardigheden over de flora en fauna in het Fiordland. We hebben tot laat in de avond gezellig met hem gekletst.
Daarna gingen we onze kooi in !

BallonnenToen we de volgende ochtend wakker werden, had Marisol wat ballonnen opgehangen omdat het mijn (Patric) verjaardag was :-)

Eerst maar even op het dek geweest om te genieten van de rust in de ochtend. Ver weg van de bewoonde wereld.

En vervolgens met zijn allen ontbijten, waarna we weer verder gingen waar we gisteren gestopt zijn.
Waterval Waterval Waterval

Ook hadden we het geluk om op een klein eilandje Fiordland Crested Penguins te zien.
Dit zijn één van de meest zeldzame pinguins ter wereld. Ze komen namelijk alleen in dit gebied voor.
Penguin
Het is wel heel grappig om ze zo in een groene omgeving te zien. Dat is niet het eerste waar je aan denkt bij pinguins.
Penguin

Na deze bijzondere tocht werden we via dezelfde weg over de Wilmot Pass en met de boot over Lake Manapouri weer teruggebracht naar het vaste land.

<< naar deel 18 terug naar begin Aus-N.Z. terug naar begin pagina naar deel 20 >>