Canada and USA 2010
Where2Go

7 Rønbjerg / Ranum

13 augustus 2011

overnachting: Dayz Rønbjerg Feriecenter


We hebben vandaag een goed gevulde dag achter de rug. Mylla wilde graag nog het stormbaan-parcours gaan doen.  Aangezien Mick toch nog even aan het uitslapen is,  gaan Mylla en ik (Patric) dit ’s ochtends direct na het ontbijt doen. Het is een leuke baan met allerlei toestellen waar je overheen of onderdoor moet klimmen. Een deel van het parcours gaat omhoog door het bos. Aangezien het mooi weer is, hebben we direct  een mooi uitzicht op de Limfjord en Livø.

Als we klaar zijn, bellen we even naar Marisol om te kijken of Mick inmiddels al wakker is. Hij is inmiddels al aangekleed en we spreken af bij de sporthal. Naast de sporthal gaan we namelijk een potje mini-golfen.  Het is een simpele baan, maar we maken er toch een leuk rondje. Bij de midgetgolfbaan staan een paar bramenstruiken, waar we even wat rijpe bramen af plukken....
Mini Golf
Na de lunch vertrekken we richting Ranum. Vlak buiten dit dorpje (circa 15 km van ons huisje) is namelijk de plek waarvandaan we een  paardrijtocht gaan maken.  Bij deze stal hebben ze Ijslandse paarden. Ze zijn heel rustig en lief. Als we ze aan het optuigen zijn, komt in het veld naast ons direct een hele grote kudde koeien aanrennen. Dit bleken 1 jaar oude pinken te zijn, die hier net een week waren. Ze waren dus heel nieuwsgierig om te zien wat er allemaal gebeurde. Grappig om zo’n hele lange rij starende koppen naast elkaar te zien.
Koeien
We gingen met één begeleider(de eigenaar) en ons vieren op stap. We hadden er direct een goed tempo in en binnen de korste keren gingen de paarden in draf en niet snel daarna in galop. Marisol en  Mylla hadden dit wel eerder gedaan, maar voor Mick en mij was dat de eerste keer. Gelukkig hebben IJslanders een rustige galop, zonder veel deining, waardoor het ons eigenlijk best goed af ging :-). Hebben we toch nog wel een beetje goed afgekeken bij Mylla’s lessen...

Het was een leuke route. We gingen een stuk langs een meer, langs weilanden, graanvelden en door een bos (waar sommige takken wel heel laag hingen!), we kwamen ook door een dorpje waar we dus gewoon over de openbare weg moesten. Het was dus een hele leuke afwisselende tocht.
Paardrijden
Na ongeveer drie kwartier zei Mylla dat haar zadel los zat. De gids gaf aan dat we over 5 minuten even zouden rusten, dus dat hij het dan goed zou vastmaken. We reden dus nog door en de gids zette zelfs nog een draf in. Mylla’s paard ging nog in galop er achteraan. Vanachter konden wij goed zien dat Mylla’s zadel steeds schever ging zitten en ze had voor de zekerheid haar beugels vast losgedaan. Marisol probeerde Mick nog in te halen om Mylla te helpen (ze riep ook nog naar de begeleider, die niks hoorde), maar dat was al te laat. Het zadel zat inmiddels zo scheef (lees: naast het paard)  dat Mylla zich (al galopperend) van het paard af liet glijden. Ze kwam er mooi staand naast uit en haar paard stopte direct. Ze had het dus heel goed opgelost ! Het zadel was inmiddels zo’n 180° gedraaid en hing vrijwel op de buik. Mylla kan er zelf gelukkig erg om lachen.... Inmiddels had de gids ook door wat er achter hem was gebeurd en zei:  “I better listen to her next time...”  Waarschijnlijk had hij niet verwacht dat zo’n klein meisje al goed kon aanvoelen hoe alles zat.
Paardrijden
Aan het einde van de middag waren we weer terug en hebben we nog even geholpen met het afzadelen van de paarden. Inmiddels begonnen er meer wolken te komen, dus we hadden het heel erg getroffen dat we de tocht precies nu met het mooie weer hadden gemaakt. Op de terugweg hebben we eerst nog even gegeten bij een “Asian BBQ” in de haven. Ze hadden een beetje vreemde combinatie van gerechten. Zo zaten er ook Griekse dingen tussen, maar het was wel lekker.

Om ons verblijf hier af te sluiten, zijn we vanavond nog even gaan zwemmen.Het was heerlijk rustig en alle glijbanen, banden, etc werden weer getest.  Marisol is nog even in de sauna geweest en de laatste drie kwartier werd er weer druk geoefend vanaf de duikplanken. Wel grappig om te zien dat deze relatief ouderwetse “attractie” zo goed in de smaak viel bij Mick en Mylla.

Op de terugweg hebben we nog een ijsje gehaald en Mick kocht ook nog een souvenir: een “Anders And” magazine. Dit is gewoon de Donald Duck, maar dan in het Deens. Hij is namelijk gek op de Donald Duck en vond het erg grappig dat deze in een andere taal was. Hij zou de teksten er dan zelf wel bij verzinnen (en anders kunnen we altijd nog een online translator gebruiken J ).

Nu nog even chillen op de kamer en straks lekker naar bed. Morgen vertrekken we richting Billund. Dit is niet zo heel ver (ca. 170 km), dus we hoeven ons niet te haasten.

<< naar dag 6 terug naar begin Denemarken terug naar begin pagina naar dag 8>>