Canada and USA 2010
Where2Go

5 Klintholm Havn - Rønbjerg

11 augustus 2011

overnachting: Dayz Rønbjerg Feriecenter


Route dag 5

Nadat we weer hadden ontbeten met vers brood, hebben we alle bagage in de auto geladen. De receptie ging om 9.00 uur open, dus daar waren we stipt op tijd om de sleutels in te leveren.  Het regende behoorlijk en dat is het vrijwel de hele dag blijven doen.

Eerst reden we richting Stege. We hadden gelezen dat daar een winkel was waar op ambachtelijke wijze snoep werd gemaakt. Gelukkig voor de kinderen was hij al open en konden ze zelf een potje met allerlei verschillende smaken vullen. We kochten ook nog wat zakjes met snoepjes waarin de de Deense vlag was gemaakt. Ze doen dit met allerlei vormen.  Een vriendelijke meneer kwam vertellen dat ze op het punt stonden om voor het Rode Kruis snoepjes te maken met hun logo er in. Ze doen dit door een grote bal te maken met daarin de vorm die ze willen (we denken van gesmolten suiker). Daarna rollen ze dit tot een hele lange smalle “slang”. Deze snijden ze dan in stukjes, waardoor het logo er in het klein in zit. Als ze de stukken langer zouden houden, zou je zuurstok krijgen zodra het weer hard is.
Snoep
Na deze korte onderbreking reden we weer verder. We hebben besloten om via de Big Belt brug te gaan in plaats van met de veerboot. Op die manier hebben we niet zo veel met een tijdsschema te maken. Big BeltDoordat het constant regent, is het uitzicht niet zo mooi en is het een redelijk saaie rit. Ter hoogte van Aarhus stoppen we even om te lunchen. Gelukkig is het nu eindelijk wat droog geworden.  Na het eten rijden we het laatste stuk door en komen zo aan in Rønbjerg.

Het is een leuk huisje en er zijn heel veel faciliteiten op het park. Nadat we alle spullen uit de auto hebben gehaald, gaan we direct zwemmen. Het is een mooi zwembad met een aantal glijbanen, bubbelbad, etc. De kinderen hebben het prima naar hun zin en zodra ze in een apart bad een normale en een hoge duikplank hebben ondekt, verblijven ze hier de rest van de middag. Echt duiken vanaf de hoge is nog wel te eng, maar op allerlei manieren er af springen vinden ze prachtig. Uiteraard verleiden ze ook ons om mee te doen :-)

Na het zwemmen schrijven we Mick in om morgenochtend te gaan boogschieten. We halen we wat eten, dat we lekker in het huisje opeten. Daarna maken we nog even een wandeling over het park en langs het meertje.
Zonsondergang
Gelukkig is het weer aardig opgeknapt en kunnen zo nog genieten van een mooie zonsondergang bij het haventje.

<< naar dag 4 terug naar begin Denemarken terug naar begin pagina naar dag 6>>