Canada and USA 2010
Where2Go

6 Rønbjerg / Livø

12 augustus 2011

overnachting: Dayz Rønbjerg Feriecenter


Deze morgen probeert Patric toch nog zijn conditie op peil te houden. Hij gaat dus ’s ochtends vroeg eerst een stuk hardlopen. Het is een mooi stukje: om een meertje heen, langs de haven en een stuk op een klein weggetje door de maisvelden. Als hij terug is, ga ook ik een stuk lopen, maar aangezien ik wat last van mijn voet heb, hou ik het maar op een kort stukje. Toch wel lekker om de dag wat actief te beginnen.

De kinderen hebben ondertussen een klein beetje kunnen uitslapen, maar uiteindelijk moeten we ietwat gehaast toch nog weg. Mick en Patric gaan boogschieten. Even daarvoor heb ik nog gebeld met een manege iets verderop over een paardrijtocht. Vandaag zijn ze volgeboekt, maar morgenmiddag moet lukken. Om 14.00 uur gaan we 2 uur rijden. Hopelijk is het goed weer......

BoogschietenOp naar de schietbaan. Ze hebben hier compoundbogen en met een summiere uitleg kunnen ze van start. Er wordt niet gekeken naar links-of rechtshandig, links of rechtsbenig en de bogen hebben geen vizier. Gelukkig heeft Mick zijn eigen beschermers bij zich, want meteen bij de eerste pijl schiet de pees van Patric tegen zijn arm, met een flinke bloeduitstorting tot gevolg.  Patric schiet heel netjes, maar moet wel een stuk onder het blazoen richten.....Mick’s boog is ook niet helemaal optimaal, maar ze kunnen leuk even schieten. Ondertussen mag Mylla heel even op een lopende band-klimmuur klimmen. Heel grappig, een mobiele klimwand, die steeds verder rolt. De snelheid en hellingshoek kunnen ingesteld worden....

Als we klaar zijn, rijden we naar het haventje voor de overtocht naar Livø. Dat is een heel klein eilandje in de Limfjord. De veerboot gaat 1x per uur, en soms zit er een extra uur tussen. We moeten de terugtocht dus goed uitmikken....
Livo veerboot
De overtocht gaat snel, en we kunnen heerlijk op het bovendek zitten in de luwte. De zon schijnt lekker! Als we aanmeren, lopen we meteen langs het strand naar een landtong. Hier zitten vaak zeehonden, maar dit keer zijn ze waarschijnlijk wat anders aan het doen, want we zien er geen één. Wel vinden we een aantal mooie stenen, sommige met een soort zilverstukjes er in en Mick vind een mooi fossiel van een zeester.
Livo
We lopen nog een stukje over het eiland, dat ons doet denken aan Texel, alleen de schapen ontbreken....Bij een cafetaria willen we even wat eten, tot we tot de ontdekking komen dat we dan onze boot missen en 2 uur moeten wachten. Aangezien M&M nog willen zwemmen, lijkt dat ons geen optie. Dan dus maar een ijsje, en in de haven van Rønbjerg even wat eten halen.

Terwijl we op de boot zitten te wachten op de afvaart, zien Mylla en ik een zeemeeuw een schelp of een krab steeds weer oppakken, waarna hij opvliegt en hem van grote hoogte laat vallen, om hem zo open te breken....

In de haven halen we lekker vers gerookte makreel, wat we in het huisje opeten. Daarna gaan M&M naar een springkussen in de buurt en kunnen wij even zitten....Dan komen ze met ruzie thuis (het ging al net iets te lang goed ;-) en moet Patric alle moeite doen om het geheel in goede banen te leiden.

Als alles weer koek en ei is, gaan we lekker zwemmen. De kinderen zijn niet weg te slaan van de duikplanken. Op een gegeven moment mogen ze even in een Funball. Dat is een hele grote doorzichtige plastic bal, die in het zwembad kan rollen. Het is best vermoeiend, omdat je nooit een rustpunt hebt, en de zuurstof in de bal raakt langzaam op.
Fun Ball
Vandaar dat ze ook maar 5 minuten mogen,maar dat is lang genoeg. Na een hoop gespring en geduik nog 1x van de glijbaan en dan gaan we eten. Aangezien iedereen moe is, hebben we geen zin om zelf iets te koken. We eten lekker wat in het restaurant bij het zwembad....Daarna naar huis. Morgen hopelijk een droge dag, want we gaan paardrijden!

<< naar dag 5 terug naar begin Denemarken terug naar begin pagina naar dag 7>>